islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Memur ve Emekli Maaşları Zamları 15 Ocak’a Yetişmedi

Memur ve Emekli Maaşları Zamları 15 Ocak’a Yetişmedi
14 Ocak 2022 11:39
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifini yasalaştırmak için fazla mesai yaptı. Çarşamba günü Genel Kurul, 18 maddelik kanun teklifinin ilk 9 maddesini kabul edildi. Görüşmeler bugün de devam etti; ancak 11. maddeye gelindiğinde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın imzasıyla bir önerge verildi.

Önergede, “TOKİ tarafından 1 Aralık 2021 tarihinden önce ihale edilen ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte devam eden sözleşmelerde, süre uzatımı verilmesi dahil bu maddedeki sınırlamalara tabi olmaksızın Cumhurbaşkanı tarafından farklı düzenlemeler yapılabilir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst birliklerinin taraf olduğu veya bu kuruluş veya birliklerin kaynaklarıyla karşılanan mal ve hizmet alımı ile yapım işlerine ilişkin TL üzerinden yapılan sözleşmelerde bu maddeye göre fiyat farkı ödenebilmesi amacıyla ilgili kuruluş veya üst birliğin mevzuatında düzenleme yapılabilir”  dedi.

Gerginlik Yaşandı

Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, önergeyi okuttuktan sonra salonda gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, önergeye “Meclisi kapatıp gidelim daha iyi. Bu ne. Kilitleyelim gidelim” diye tepki gösterdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da “‘Düzenleme yapılabilir’ ne demek ya? Böyle yasa mı olur. İyice çivisini çıkardınız” diye bağırdı. CHP’li Altay söz alarak, “Bu önerge ‘TBMM’nin kapısına kilit vurulabilir, TBMM işlevsiz, sembolik bir organ olarak burada vakit geçirsin’ önergesidir. Buna asla rızamız olamaz. Bu ülkede Cumhurbaşkanına, bırak bu ülkeyi, dünyanın en büyük diktatörünün yönettiği bir ülkede bile o diktatörün bu kadar geniş, sınırsız bir yetkisi kanunla verilemez” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.