islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4862
EURO
34,9409
ALTIN
2.435,20
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞLERİ YASAK

MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞLERİ YASAK
13 Nisan 2023 09:00
A+
A-

Gayrimüslimlerin ramazan ayının geri kalanında Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklandı.

Aşırı sağcı İsrailli bakan yasağı kınadı, “büyük bir güçle karşılık vermeliyiz” dedi.

RAMALLAH: İsrail, Ramazan ayının sonuna kadar Kudüs’te parlama noktası olan Mescid-i Aksa’ya gayrimüslimlerin ziyaretini yasakladı.

Bu karar ile, İsrail güvenlik güçlerinin Hamursuz Bayramı’nın altıncı günü olan salı sabahı, Müslümanların kutsal ayının son 10 gününde bu tür faaliyetleri yasaklayan uzun süreli bir anlaşmayı ihlal ederek yaklaşık 800 yerleşimcinin yerleşkede dua etmesine izin vermesinin ardından gelen öfke takip etti.

İsrail’in giderek güçlenen radikal yerleşimci hareketinin Mescid-i Aksa politikasına uyup uymayacağı belirsizliğini koruyor. Liderlerinden biri olan aşırı sağcı polis bakanı Itamar Ben-Gvir -terörizmi desteklemek ve ırkçılığı kışkırtmaktan sabıkası olan kötü şöhretli bir dini yobaz- yasağı kınadı. “Terörizm bize saldırdığında büyük bir güçle karşılık vermeliyiz, onun kaprislerine teslim olmamalıyız” dedi.

Kudüs ve Filistin’in eski baş müftüsü ve Mescid-i Aksa’nın şu anki vaizi Şeyh Ekrima Said Sabri Arab News’e şunları söyledi: “İsrail, Mescid-i Aksa’da neyin olup neyin olamayacağına karar verenlerin kendileri olduğunu kanıtlamak istiyor ve biz bunu aşırı bir ihlal ve provokasyon olarak görüyoruz.”

Bu arada salı günü İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da uyguladığı şiddet durmadı. Ordu, Nablus’un doğusundaki Deir Al-Hatab köyünde Elon Moreh yerleşimi yakınlarında kurduğu pusuda iki Filistinliyi öldürdü ve üçüncüsünü yaraladı.

Filistinli kaynaklar ölen Saud Al-Titi ve Mohammed Abu Dira’nın eski mahkumlar ve Başkan Mahmud Abbas’ın El Fetih partisinin askeri kanadı olan El Aksa Şehitleri Tugayları üyeleri olduğunu söyledi.

Kaynak: https://www.arabnews.com/node/2285361/middle-east

Çeviren: Ayşe Betül Güven

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.