Metaverse’te İlk Düğün

Metaverse ile ilgili ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın gündemine oturan Metaverse çılgınlığınna bir yenisi eklendi; Hindistanlı çift ilk metaverse düğününü gerçekleştirecek. Harry Potter konsepti ile evlenmeyi planlayan çiftin düğününe yaklaşık 2 bin kişi iştirak edecek. Düğüne katılacaklar listesinde Hindistanlı ilginç kişiler de bulunuyor.

Hindistan’da Tamil Nadu eyaletinde koronavirüs salgını dolayısıyla tedbirler alınmaya devam ediyor.

24 yaşındaki Dinesh Sivakumar Padmavathi ve 23 yaşındaki nişanlısı Anaganandhini Ramaswamy alınan tedbirler sebebiyle çılgın bir karar verdi.

Metaverse’te yapacaklarııkları düğün için kendilerine geleneksel Hint gelinliği ve damatlığı hazırlayan çift, düğün teması içinse Harry Potter filmini tercih etti.

Twitter ve Instagram’dan yakınlarına düğün davetiyesi ileten Padmavathi, 2 bin kişinin düğüne katılacaklarını, 5 bin kişinin de katılma olasılığının olduğunu belirtti.

Padmavathi’nin yaptığı ropörtajda “Zoom üzerinden evlenen çiftler olduğunu biliyorum ama ben Metaverse’de düğün yaparak daha fazlasını yapmak istedim. Bu sayede Hindistanlılara Metaverse’ü daha iyi tanıtmak istedim.” şeklinde konuştu.

Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nde proje araştırmacısı olarak çalışan Padmavathi, davetlilere Metaverse’deki düğüne nasıl katılabilecekleriyle ilgili bir YouTube videosu da hazırladı.

Davetliler arasında ölen babasının ruhu da var

Damat Padmavathi, “Babası için bir avatar yarattım böylelikle onu da misafirlerimiz arasında karşılayacağız. Nişanlım için oldukça duygusal bir an olacak.” diye konuştu.

Bu düğünü eleştirenler de oldu. Düğün etkinlikleri hazırlayan Rashi Organizasyon’un direktörü Ranjeev Jain:

“Fikir hiçbir şekilde Hindistan geleneklerine göre değil. Bir düğün böyle mi kutlanır? Orada gerçek insanlar veya insan teması olmadan mı? Bu bir süreliğine moda haline gelebilir ama fazla uzun sürmez.” şeklinde konuştu.

Metaverse nedir?

Metaverse kavramını anlamak amacıyla öncel kelimenin kendisine bakmalıyız. “Meta” Yunancada “sonra, öte” anlamına geliyor. Meta kelimesi ve İngilizcedeki “universe” kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse de kısaca “evrenötesi” manasını taşıyor.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

6 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

7 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

7 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

7 saat ago