islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5426
EURO
34,9036
ALTIN
2.421,84
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Metaverse’te İlk Düğün

Metaverse’te İlk Düğün
20 Ocak 2022 16:48
A+
A-

Metaverse ile ilgili ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Dünyanın gündemine oturan Metaverse çılgınlığınna bir yenisi eklendi; Hindistanlı çift ilk metaverse düğününü gerçekleştirecek. Harry Potter konsepti ile evlenmeyi planlayan çiftin düğününe yaklaşık 2 bin kişi iştirak edecek. Düğüne katılacaklar listesinde Hindistanlı ilginç kişiler de bulunuyor.

Hindistan’da Tamil Nadu eyaletinde koronavirüs salgını dolayısıyla tedbirler alınmaya devam ediyor.

24 yaşındaki Dinesh Sivakumar Padmavathi ve 23 yaşındaki nişanlısı Anaganandhini Ramaswamy alınan tedbirler sebebiyle çılgın bir karar verdi.

Metaverse’te yapacaklarııkları düğün için kendilerine geleneksel Hint gelinliği ve damatlığı hazırlayan çift, düğün teması içinse Harry Potter filmini tercih etti.

Twitter ve Instagram’dan yakınlarına düğün davetiyesi ileten Padmavathi, 2 bin kişinin düğüne katılacaklarını, 5 bin kişinin de katılma olasılığının olduğunu belirtti.

Padmavathi’nin yaptığı ropörtajda “Zoom üzerinden evlenen çiftler olduğunu biliyorum ama ben Metaverse’de düğün yaparak daha fazlasını yapmak istedim. Bu sayede Hindistanlılara Metaverse’ü daha iyi tanıtmak istedim.” şeklinde konuştu.

Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nde proje araştırmacısı olarak çalışan Padmavathi, davetlilere Metaverse’deki düğüne nasıl katılabilecekleriyle ilgili bir YouTube videosu da hazırladı.

Davetliler arasında ölen babasının ruhu da var

Damat Padmavathi, “Babası için bir avatar yarattım böylelikle onu da misafirlerimiz arasında karşılayacağız. Nişanlım için oldukça duygusal bir an olacak.” diye konuştu.

Bu düğünü eleştirenler de oldu. Düğün etkinlikleri hazırlayan Rashi Organizasyon’un direktörü Ranjeev Jain:

“Fikir hiçbir şekilde Hindistan geleneklerine göre değil. Bir düğün böyle mi kutlanır? Orada gerçek insanlar veya insan teması olmadan mı? Bu bir süreliğine moda haline gelebilir ama fazla uzun sürmez.” şeklinde konuştu.

Metaverse nedir?

Metaverse kavramını anlamak amacıyla öncel kelimenin kendisine bakmalıyız. “Meta” Yunancada “sonra, öte” anlamına geliyor. Meta kelimesi ve İngilizcedeki “universe” kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse de kısaca “evrenötesi” manasını taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.