islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Meteoroloji’den Aşırı Sıcak Hava Uyarısı! 

Meteoroloji’den Aşırı Sıcak Hava Uyarısı! 
1 Haziran 2022 12:24
A+
A-

Meteoroloji’nin son hava durumu raporuna göre sıcaklıklar artmaya devam edecek ve yurt genelinde mevsim normallerinin 4-12 derece üzerinde olacak. Meteoroloji sıcak havalar nedeniyle sıcak çarpması uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Van’ın doğusu ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ’DEN AŞIRI SICAK HAVA UYARISI 
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar kuzey kıyı kesimler dışında ülkemiz genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara’da 31-34, İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Aydın’da 35-38, Antalya’da 29-30, Adana’da 34-35, Malatya’da 32-36, Diyarbakır’da 36-40 dereceler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BU SAATLERE DİKKAT: SICAK ÇARPMASINA KARŞI TEDBİRLİ OLUN 
Meteoroloji’den yapılan açıklamada “Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

PROF. DR. ŞEN: HAFTA SONU HAVA BİRAZ DAHA ISINIYOR 
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de “Bugün Anadolu’da öğlen saatlerinde başlayan “Kırkikindi” yağışları devam edecek. Sıcaklıklar 1-2 derece artmaya devam edecek. İstanbul 29, Ankara 31 İzmir 32 Antalya 29 derece. Sıcaklıklar ortalamaların 4-8 derece üzerinde, hafta sonu biraz daha ısınıyor. İstanbul’un haziran ortalaması 26.8 derece” mesajını paylaştı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.