islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mısır Katar hava seferleri 4 yıl sonra başladı

Mısır Katar hava seferleri 4 yıl sonra başladı
Mirat Haber Ajansı

Katar’la onu ablukaya alan iki ülke, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilk direkt uçuşlar, bu ayın başlarında üç buçuk yıllık bölgesel krizin sona ermesinin ardından dün başladı. Haziran 2017’de Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, Katar’ı, terörizmi desteklemek ve İran’a çok yakın olmakla suçladı ve ekonomik, diplomatik bağları kopardı. Katar iddiaları defalarca yalanladı ve ilişkilerin kesilmesi için hiçbir gerekçe olmadığını ifade etti. Katar’a dört ülke tarafından kara, deniz ve hava yoluyla da abluka uygulandı. Bu ayın başlarında dört ülke, Katar ile Körfez zirvesinde ablukanın sona erdiğinin sinyalini veren bir bildiri imzaladı. Dördü de şimdi hava sahalarının Katar’a yeniden açılacağını duyurdu.

Dün, Katar’dan Mısır’a ablukadan bu yana ilk ticari uçuş olan bir hava yolu seferi Doha havaalanından kalktı. Bunu kısa bir süre sonra Birleşik Arap Emirlikleri’ne Şarja’dan bir Air Arabia uçağının gelişi izledi. Resmi istatistiklere göre 300.000 kadar Mısırlı Katar’dan geri dönemedi ve birçoğu kriz sırasında ülkelerine seyahat edemedi. Mayıs 2020’de, hayal kırıklığına uğramış Mısırlılar, Mısır’ın o zamanlar boş olan büyükelçiliğinin bulunduğu binanın önünde protesto düzenlediler. Gösterinin ardından, Kahire’nin doğrudan hava trafiği yasağına uymak için tarafsız Umman üzerinden 18 geri dönüş uçuşu gerçekleştirildi. Bir Qatar Airways uçağı da Pazartesi günü Kahire’ye gidecekti. Doha ile kara sınırını Katar’a açan Suudi Arabistan arasındaki seferler 11 Ocak’ta yeniden başladı.

Katar, Arap yarımadasının doğusunda Basra Körfezinde yer alıyor. Ülke nüfusu 2,15 milyon olan Müslüman bir ülke, Katar. Ülke nüfusunun onda dokuzu yabancılardan oluşuyor. Kişi başına düşen milli gelir 130 bin dolardan fazla. İngiltere sömürgesi olan ülke, 1971 yılında bağımsızlığını ilan etmiş. İngilizceyi ikinci ana dil olarak kabul eden, Müslüman bir ülke. Üniter anayasal mutlak monarşi tarafından yönetiliyor.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.