islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
ALTIN
2.492,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Ekvatoryal Gine silah deposunda patlama: Ölü sayısı 20’den 115’e yükseldi

Ekvatoryal Gine silah deposunda patlama: Ölü sayısı 20’den 115’e yükseldi

Müslüman ülke Ekvatoryal Gine’nin bir askeri deposundaki şüpheli patlamayla ölüm sayıları artmaya devam ediyor

11 Mart 2021 – Mirat Haber Ajansı

Batı Afrika’da Müslüman çoğunluklu bir ülke olan Ekvatoryal Gine’de, bir askeri üssün mühimmat deposunda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamalar gerçekleşti. Bir milyona yaklaşan nüfusu olan Bata kentindeki bu patlamalarda Pazartesi gün ki haberimizde ölü sayısı 20 olarak bildirmiştik. Son gelişmeler ile ölü sayısının 20’den 105’e çıktığı, yaralı sayısının da 615’e yükseldiği açıklandı. Nüfusun yoğun olduğu kent olan Bata’da, bir mahallenin tamamen ortadan kalktığı görülüyor.

Bunun üzerine İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW) uluslararası uzmanları, bağımsız bir soruşturma yürütme çağrısında bulundu. Haklar grubu enkazdan çıkarılan kurban sayısının, hükümetin açıkladığından çok daha fazla olduğunu ifade etti. İnsan Hakları İzleme Örgütü araştırmacısının yaptığı açıklamada, Bata halkı, patlamaya neyin yol açtığına bakılmaksızın, Ekvator Ginelileri ordunun neden nüfusun olduğu bir bölgenin ortasında patlayıcı depoladığını, yakın bir halk tehlikesi oluşturan başka depolanmış maddeler olup olmadığını ve hükümetin bir başkasını önlemek için ne yaptığını bilmeyi hak ettiğini vurguladı. Gelecekte benzer bir durum ile karşılaşmamak adına.

Ekvator Ginesi Sağlık Bakanı Guinea Salud, çok sayıda kişinin yaralandığı, patlamaların etkisiyle kışlaya yakın birçok evin yıkıldığı ve birçok kişinin göçük altında kaldığı bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, dinamitin yanlış saklanmasından kaynaklandığını düşündüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı 42 yıldır iktidarda. Fakir ülke tamamen kendi çevresi etrafında işliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.