islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Meteorolojiden Kritik Uyarı!

Meteorolojiden Kritik Uyarı!
29 Ocak 2022 15:03
A+
A-

Meteorolojinin, 29 Ocak Cumartesi günü beklenen hava durumu tahminine göre sıcaklıklar 4 derece kadar artarken, birçok ilde sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Başta İstanbul olmak üzere Marmara, Ege ve Akdeniz’deki bazı kentler için sağanak uyarısı geldi. Öte yandan Marmara’nın kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise birçok ilde kar yağışı bekleniyor. Ayrıca bazı bölgeler için çığ uyarısı da yapıldı. İşte yurtta beklenen hava durumu…

Meteoroloji ve uzmanlardan bugün (29 Ocak Cumartesi) beklenen hava durumuna ilişkin tahminler geldi. Hava sıcaklıklarının birkaç derece yükseleceği belirtilirken, bazı iller için yağmur ve kar uyarısı yapıldı. Ayrıca Doğu ve Karadeniz illeri için de çığ uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Elazığ, Bingöl çevreleri ve Erzurum’un güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Güney Ege kıyıları, Antalya, Çanakkale çevreleri ve Marmara’nın kuzeydoğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ORHAN ŞEN’DEN ÇIĞ UYARISI 
Bugün beklenen hava durumuna ilişkin, meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den de açıklama geldi. Twitter hesabından uyarı yapan Şen, “Bugün Ege’deki yağmur, Güneydoğu’daki kar yağışı dışında; sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusunda yağmur var. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ riski devam ediyor. İç kesimlerde don ve buzlanma var.” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.