islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Microsoft, şüpheli Rus bilgisayar korsanlarının kaynak koda eriştiğini söyledi

Microsoft, şüpheli Rus bilgisayar korsanlarının kaynak koda eriştiğini söyledi
Mirat Haber Ajansı

Microsoft firması, çok sayıda ABD devlet kurumunun şaşırtıcı ihlalinin arkasında olduğu düşünülen şüpheli Rus bilgisayar korsanlarının şirketin dahili kaynak koduna eriştiğini söyledi. Microsoft daha önce, bilgi teknolojisi sağlayıcısı SolarWinds Corp.’tan dünyanın dört bir yanındaki devlet kurumlarını ve şirketlerini ihlal etmek için kullanılan kötü amaçlı bir yazılım güncellemesi aldıklarını söylemişti. Kaç kuruluşun mağdur edildiği ve bilgisayar korsanları tarafından nelerin ele geçirildiği de dahil olmak üzere, kampanyanın ayrıntıları hala tam olarak bilinmiyor.

İncelemeler başlatıldı

Aralık ayında müfettişler, kampanya kapsamında en az 200 kuruluşun saldırıya uğradığını belirlediler. Ancak Microsoft, hiçbir müşteri verisinin veya hizmetinin tehlikeye atılmadığını iddia ediyor. Microsoft yaptığı bir blog açıklamasında, saldırıyla ilgili araştırmaya devam ettiklerini söyledi. Ele geçirilen ve kaynak koduna erişmek için kullanılan hesabın herhangi bir şeyi değiştirme veya sistem mühendisliği izni yoktu, bu nedenle herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Microsoft kısıtlı bilgi veriyor

Microsoft sözcüsü, bilgisayar korsanlarının hangi kaynak kodunu görüntülediğini söylemeyi reddetti. Bu tür bir koda erişim kazanmak, bilgisayar korsanlarına programları nasıl kötüye kullanabilecekleri veya tespit edilmekten, nasıl kaçabilecekleri konusunda değerli bilgiler verebilir. Microsoft, güvenlik felsefesinin veya “tehdit modelinin” kaynak kodunun görüntüleneceğini ve savunmaların bu düşünceyle oluşturulacağını öngördüğünü savunuyor. Microsoft ayrıca saldırganların tam olarak nasıl erişim kazandıklarını açıklamayı da reddediyor. Şirket, hangi kod havuzlarına erişildiğini veya bilgisayar korsanlarının şirketin ağında ne kadar süre kaldığını belirtmedi. Sistemlerinin başkalarına saldırmak için kullanıldığına dair hiçbir gösterge olmadığını yinelediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.