islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

MİLLİ YOL PARTİSİ MİLLETİN UMUDU OLABİLECEK Mİ?

MİLLİ YOL PARTİSİ MİLLETİN UMUDU OLABİLECEK Mİ?
13 Ocak 2022 09:04
A+
A-

Ak Parti hükümeti, asgari ücrete beklentilerin üstünde bir zam yaptı. Muhalefet bu konuda sessiz kaldı. Yılbaşı sonrası gelen zamların bazısı ise bugüne kadar görülmemiş yükseklikte oldu. Dolar yükselirken akaryakıt fiyatları arttı, dolar düşerken de akaryakıt fiyatları arttı. Bunun hiçbir izahı olmasa da, oluşturulmuş maaş artışlarının biraz iyi atmosferi hemen bir fırsat olarak değerlendirildi. Hükümet cenahından buna tek bir açıklaması dahi olmadı.

Hazırlanmış 2022 bütçesi oysa bunların çok açık göstergesiydi. Ak Parti’nin yaptığı yirminci bütçe yine zarar edecek bir şekilde planlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2022 bütçe giderlerinin 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira, bütçe gelirlerinin 1 trilyon 472 milyar 583 milyon lira olduğunu söyledi. Yani bu yılki bütçe yine 278 milyar 374 milyon zarar edecek şekilde planlandı.  Gelişiyoruz, kalkınıyoruz, büyüyoruz, ama her yıl bütçemiz zarar ediyor. Peki, bu nasıl oluyor?

Borç aldıklarınızı kendinizin sayıyorsunuz. Yükümlülüklerinizi kazancınız olarak görüyorsunuz. Bu gerçeği ancak halk, zamana yayılmış yıllarda varlıklarını kaybederek, sürekli borçlanarak, ticari hayatı daralarak,  hayat standartlarının düştüğünde görebilmektedir.  Rakamlarla halka ne kadar büyüyoruz, kalkınıyoruz algısı kurulsa da, halk benim ekonomimin durumu nedir? dediğinde gerçeği görmektedir.

Halk size yirminci kez Genel Bütçe Yapma yetkisi verdi. Siz bunu bir kez oldun zarar etmeden denk bütçe yapamadınız. Her sonraki bütçe oluşumu, gelecek için daha çok borçlanma üzerine kurgulanarak,  yapılan hizmetlerde borca bağlanarak yapıldı. Topladığınız vergilerin yüksekliği, sistemin kurgusu içinde bütçe zararını çok göstermemek için kaçınılmaz olarak halkın sırtına vuruldu.

Yapıp edilen hizmetlerin varlığının borca bağlı olarak yapılması ve bunun değiştirilmesi konusunda Ak Parti’nin bugüne kadar sistemsel bir dönüşüm anlamında adım atmayışı, mevcut durumdan temelde rahatsız olmadığının göstergesi olarak ortadadır.

Yapılan hizmetleri, eskiye kıyasla anlatırken, bunların borç olarak yapıldığı gerçeğinin saklanması siyasi çıkar noktasında bir süre sizi taşıyabilir. Bu borçlar halkın üzerine yüklendi. Yüksek vergilerin nedeni, düşük maaşların nedeni budur. Halkı bu konuda bir süre yapılanlar üzerinden destekçi olarak yanınıza çekebilirsiniz. Ama sistem şimdi sizi bir yere getirdi. Her yönü ile size istediğini yaptırdı. Bu esnada birileri bu yapıdan çok ciddi manada nemalandı. Bu, siyasetin bir doğal rutini olarak kapalı kapılar ardınca söylendi. Ama şimdi millet homurdanmaya başlamıştır.

Muhalefet çözebilecek mi?

Muhalefetin bir cenahı İyi Parti,  reklam panolarında ’’Biz Çözeriz’’ diyor. Parti programına baktığınızda, mevcut ekonomik sistemi küresel finans elitlerinin arzularına göre sadakatle sürdüreceğini taahhüt ediyor. İyi Parti milliyetçiliği, vatanseverliği ile küreselci bir zihniyete hizmet eden para kredi sistemine sadakatini söylüyor. Sürekli borçlanmayı devam ettireceğini, bunun sürdürülmesi için politik kararlar alacaklarını söylüyor. Öyle Ak Partinin israflarını gündeme getirerek, Türkiye’nin içine düşürüldüğü Borç Tuzağını, muhalefet kesiminden ne İyi parti söylüyor nede CHP söylüyor. Çünkü ekonomi kurmayları bu borç modeline inanmış ve sürdürülmesi taraftarıdır. Farklı partilerde olmaları durumu değiştirmiyor. Ayrıca, İyi partili teşkilatlardaki milliyetçi arkadaşlar, kendi partileri içerisinde zamana yayılmış bir tasfiye sürecini hala göremiyorlarsa, seçimlerden sonraki kıyımı beklesinler.

Muhalefetin yerini alacak yeni bir yol, Milli Yol Partisi

Yeni kurulan Milli Yol Partisi, Türk siyasetinde yeni bir siyaset tarzı getirecektir. Önümüzdeki seçimlere girecek şekilde teşkilatlanmasını tamamlayacak olan Milli Yol Partisi, halkımızın kararsız kesiminin teveccüh odağı olmaya başladı.

Milli Yol Partisi, süreli siyaseti getirerek, liderin kayıtsız şartsız egemenliğini kıran, dokunulmaz kutsanmış bir duruma itilmiş liderin, her şeye müdahale eder niteliğinde değil, ortak akılla hareket eden bir orkestra şefi portesi ortaya koyacaktır.

Siyaseti finanse edenler, ülkeyi yönetir gerçeği ortadadır. Milli Yol Partisi, kamuoyuna açıklanır aidat sistemi ile mali desteğini tüm şeffaflığıyla,  denetlenebilir olma özelliğini kendi iç bünyesinde sağlayacaktır.

Milli Yol Partisi, sivil toplum örgütlerini, seçim arifesinde oy deposu gören bir zihniyet değil, toplumsal sorunlara karşı çözüm ortağı görerek ülke sorunlarına dinamik çözümler üretecektir.

Kurulu sistem, partiler yasasından başlayarak kurumsallaşan yanlışlıkları siyasi yönetime taşıyor. Bu temelde siyaset, sorun çözüm merkezi olmaktan çok sorun üretim merkezine dönüşüyorMilli Yol Partisi, siyasi partiler yasasını, milleti tam temsil edecek şekilde düzenlenmesini savunurken, kendi içindeki muhalefetini de demokrasinin siyasi partilerde olmazsa olmaz ilkesi olarak Türk siyasetine kazandıracaktır. 1923’de CHP’nin halka vaadi olan; adalet, kalkınma, liyakat, demokrasi ve hayat pahalılığı bugün de 100 yıl geçmesine rağmen vaatlerde kalarak değişmemiştir.

Milli Yol Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Siyasi tarihinde yaşanmışları büyük bir tecrübe olarak görüp, hedefi siyasete girmiş bütün tabuları yıkmaktır. Bir siyasi partinin temel amacı olan millete hizmet etme varlığını, teşkilat yapılarında benimsenmesinin en güzel örneğini,  Milli Yol Partisinde milletimiz görecektir.

Bunu başarmak için halkımıza yansıtacağımız en önemli şey, adil bir bölüşüm olacak. Bunu gerçekleştirmek içinde Milli Yol Partisi,  finansal devrim yapacak. Mevcut Para Kredi Sisteminin halkı ve devleti sömüren işleyişini değiştirecektir. Bunun nasıl yapılacağını seçim meydanlarında halkın anlayacağı şekilde Milli Yol Partisi kadroları izah edecektir.

Milli Yol Partisi, özgür birey, özgür toplumu hedeflemiştir. Kendi partisi içinde muhalefeti barındıramayan bir siyasi parti, milletimize özgürlük getiremez. Biz bu topraklara bağlı, bu toprakların farklılığını zenginlik bilmiş, farklılığımızı milli birliğimizin temeli olarak görüyoruz.

Milli Yol Partisi, siyasette oluşmuş gizli kast sistemini yıkacaktır. Sistemi değişim ve dönüşüme adalet ve liyakat esasına bağlı olarak yeniden yapılandıracaktır.

Milletimizin vicdanı olarak yola çıkmış Milli Yol Partisi, yeni bir toparlanma adresi olarak, ne sadece Ak Partinin tabanına, ne sadece İyi Partinin tabanına nede Milliyetçi Hareket Partisinin tabanıma talip değildir. Milli Yol Partisi, bütün milletimizin yetki ve görev vermesine taliptir.

Selam ve dua ile…

YUNUS EKŞİ     

 

 

Yorumlar
  1. Sekip Keleş dedi ki:

    Bir siz noksandınız ha reis varken kimseye zırnık yok bunu bilin ama bölücüülük yapmak için kuruldu isenşz zaten hainsiniz vessalam.