islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Milyarder Dayıoğlu Esed Rejimini “Mahkemeye Verdi”

Milyarder Dayıoğlu Esed Rejimini “Mahkemeye Verdi”

Mirat Haber Ajansı

Suriye rejiminin lideri Beşar Esad’ın Suriyeli iş adamı ve milyarder kuzeni Rami Mahluf, rejimle olan anlaşmazlığını yargıya taşıdığını açıkladı. Mahluf’un ülkedeki mallarına Esad rejimi el koymultu. Şirketlerini ele geçirenleri Yüksek Yargı Konseyi başkanına bildirdi. Mayıs ayı başlarında Mahluf, Esad güvenlik güçleri tarafından ek milyarlarca Suriye lirası vergi ödemeye zorlandığından şikayet eden videolar yayınlamıştı. Mahluf, “rejimin ekonomik can damarı” olarak bilinmekteydi.

Ancak Suriyeli aktivistler, Mahluf’un videolarını o dönemde rejimi yolsuzlukla mücadele ediyormuş gibi tasvir eden bir “oyundan” başka bir şey olmadığını belirterek küçümsediler. Bununla birlikte, milyarderin videoları, Suriye’de yaşamanın maliyetindeki yüksek sıçrama ve rejim kontrolündeki bölgelerde ikamet eden vatandaşların satın alma gücünde eşi görülmemiş bir düşüşle aynı zamana denk geliyor. Esed’e yakın bir çevrede son yıllarda bir bölünme patlak verdi. Geçen yıl Suriye ekonomisinde yaşanan önemli düşüş, ilişkileri uçurumun eşiğine getirdi olarak görülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.