islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4884
EURO
34,7733
ALTIN
2.491,83
BIST
9.506,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

MİLYONLARCA CANLI TÜRÜ İNSANLIĞIN HİZMETİNDE

MİLYONLARCA CANLI TÜRÜ İNSANLIĞIN HİZMETİNDE
10 Mart 2023 12:30
A+
A-

Euronews Türkçe’de yer alan bir habere göre “Dünyada 1 Milyon Tür, Neslinin Tükenme Tehlikesiyle Karşı Karşıya.”

Bilimsel tahminlere göre yaklaşık sekiz milyon canlı türü var. Bilimsel veri olsa da bu bir  tahmin.

Canlı türlerinin gerçek sayılarını Allah bilir. Kur’ân “ …Allah sizin bilemeyeceklerinizi de yaratıyor,” buyurarak yaratmanın devam ettiğine de işaret ediyor. (Nahl 16/8)

Her canlı türü bizim bilemediğimiz özelliklere de sahip. Kıyamete kadar bilimsel çalışmalarımıza ilham kaynağı olacaklarına da şüphe yok.

Bazı türlerin neslinin tükenmesinin sebebi de büyük ölçüde gözü doymaz muhteris insanlar.

Yeryüzündeki dağlar, denizler, bitkiler ve madenler gibi canlılar da insanlar için  yaratılmıştır ve insanlığa emanet hizmetkârlardır.

Burada dikkatleri çekerek vurgulamak istediğimiz husus canlıların biz insanlar için yaratıldıkları gerçeğidir, ama bu gerçeği  bilimsel çalışmalarla değil ancak canlıların yaratıcısından öğrenebiliriz.

Allah, söz ve mâna olarak kendi kitabı olan Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurarak bu hakikati açıklamaktadır:

“ Allah  yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Hayvanları, bitkileri, havayı, suyu, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını hep sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak yarattı ve hepsini sizin hizmetinize sundu.

Sonra emir ve iradesiyle göğe yöneldi ve onları, iç içe yedi atmosfer tabakasından oluşan yedi katlı gök kubbe yahut iç içe yedi katmanlı, çok boyutlu evrenlerden oluşan yedi gök hâlinde mükemmel bir ölçüyle düzenledi.

Hiç kuşku yok ki, O her şeyi bilendir. Her şeyi en iyi bilen Allah, sizin dünyada ve âhirette huzur içinde yaşamanız için neleri yapıp nelerden sakınmanız gerektiğini de gayet iyi bilmektedir.” (Bakara 2/29)

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.