islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Mini Hac 29 Temmuz’da Başlıyor

Mini Hac 29 Temmuz’da Başlıyor

Bu yıl Hac, koronavirüs pandemisi nedeniyle sadece yaklaşık 1.000 Müslüman hacı içerecek şekilde sembolik bir şekilde 2500’de bire küçültüldü. Suudi yetkililer Pazartesi günü, etkinliğin 29 Temmuz’da başlayacağını söyledi. Kutsal Mekke kenti merkezli birkaç günlük ritüele genellikle 2,5 milyon kişi katılıyor. Hac ibadeti Arafat Dağı’ndaki hacılarla Perşembe günü en önemli noktaya geliyor. Hac zamanlaması, İslami ay takvimi uyarınca ayın konumu ile belirlenir. Geçen ay, Suudi Arabistan, şu anda 250.000’den fazla olan koronavirüs vakalarında bir dalgalanma ile mücadele ettiğinden, “çok sınırlı” bir Hac’a sahip olacağını açıkladı. Hac ve küçük Umre hacları dünyanın dört bir yanından milyonlarca Müslüman’ı cezbetmekte ve ülke için yılda yaklaşık 12 milyar dolar getirmektedir.

Hac yetkilileri haccın zaten krallıkta bulunan hem yabancı hem de vatandaşlardan oluşan 1000 kişiyle sınırlı olacağını söylemiş olsa da, bazı basın raporları 10.000 kişinin katılabileceğini söyledi. Hac bakanlığından, ibadetin virüslerden kurtulan tıp uzmanları ve güvenlik personeli ile sınırlı olduğu belirtildi. Suudi Arabistan dışından gelen hacıları dışlama kararı, krallığın modern tarihinde bir ilktir. Sağlık görevlilerine göre, kutsal Mekke şehrine gelmeden önce katılanlar koronavirüs için test edilecek ve hacdan sonra da evde karantinaya kalmaları gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.