islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5577
EURO
34,8540
ALTIN
2.428,98
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Mirat Haber’den: Paşinyan’a bile olsa darbelere karşıyız

Mirat Haber’den: Paşinyan’a bile olsa darbelere karşıyız
27 Şubat 2021 14:16
A+
A-

Ermenistan’da ordu ve muhalif güçler sokak eylemleri, askeri muhtıra ve grevlerle Dağlık-Karabağ’ın ve diğer işgal altında toprakların yasal sahibi olan Azerbaycan’a kaybeden Paşinyan iktidarının düşmesi için çaba harcıyor. Bu bir darbe girişimi. Türk hükümeti küstah, saldırgan, yarı-deli Paşinyan yönetimine karşı bile yapılsa her tür darbeye karşı olduğunu Mevlüt Çavuşoğlu ağızından bildirdi. Bu yaklaşım doğrudur ve Mirat Haber olarak dost düşman, kime karşı olursa olsun, darbeye karşı olunmasını, halk iradesinin tecellisini, normal ve hilesiz seçimlerle yöneticilerin başa gelmesini destekliyoruz.

Eskiden kardeş olduğumuz, farklı dinlere rağmen el üstünde tuttuğumuz, kendimizden ayrı görmediğimiz Ermeni halkı bir dönüm noktasında. Türkiye ve diaspora Ermenilerinden dil ve kültür olarak farklı olan Ermenistan’daki Doğu Ermenileri, son 30 yılda şımardılar ve kendilerini dev aynasında gördüler. Bölgede bölünmüş bile olsa 120 milyon Türk’ün arasında 2 milyon Ermeni, Rusya ve Batı desteği bile olsa ne kadar süre bu işgali sürdürebilirdi? İşte Rusya ile arasının bozulduğu bir anda Azerbaycan ve Türkiye bu fırsatı kullandı ve toprakları geri aldı. Yarın Türkiye ve Azerbaycan’ı da birleştirebilir, eski bir Müslüman Türk kenti olan Revan’a da girebilir.

Bu nedenle Doğu Ermenilerinin aklını başına toplaması, şımarmaması, etrafındaki 120 milyon Türk’e düşmanlık cinnetinden kurtulması, Hocali katliamındaki gibi yüzlerce çocuğu, bebeği kafalarını duvara çarpa çarpa öldürdüğü o şeytânî kinini terk etmesi gerekiyor. Ermenistan delilikten kurtulmalı, bin yıl yaptığı gibi akl-ı selime dönmelidir. O zaman affeder, bağrımıza basarız, bin yıl daha barış içinde yaşarlar. Yoksa Ermeniler bir uçuruma doğru çılgınca koşmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.