islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Tacikistan Cumhurbaşkanı Göstermelik Seçimler Ardından Beşinci Dönemine Başladı

Tacikistan Cumhurbaşkanı Göstermelik Seçimler Ardından Beşinci Dönemine Başladı

Mirat Haber Ajansı

Belaruslu Alyaksandr Lukashenka’dan daha uzun süre iktidarda olan tek Sovyet sonrası otokrat olma konusunda müstesna yeri olan Tacik Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, görevdeki beşinci dönemine yemin etti. 30 Ekim’in açılış töreni başkent Duşanbe’deki Ulus Sarayı’nda gerçekleşti. Rahman, törenin ardından 7.000 askeri personel ve Başsavcılık, Yolsuzlukla Mücadele Teşkilatı, Ulusal Muhafızlar, İçişleri Bakanlığı ve askeri okul öğrencilerinden oluşan bir geçit törenine katıldı. Rahman ayrıca “insanlık ve şefkat ilkeleri, aileler, çocuklar ve gençler için endişe” temelinde 378 mahkumu affetmek için bir kararname imzaladı ancak bu aftan yararlananların adları bilinmiyor.

1992’den beri iktidarda olan Rahmon, hiçbiri Batılı gözlemci tarafından özgür ya da adil görülmeyen art arda dört başkanlık seçimini kazandı. 68 yaşındaki siyasetçi, ülkenin kukla parlamentosundaki hükümet yanlısı partileri temsil eden ve adları duyulmamış dört adaya karşı yarıştı. Genel olarak oylamaya rekabet görünümü veren bir cepheden biraz daha fazlası olarak görülüyorlar. Seçim, Rahman’ın en etkili siyasi rakibi İslami Rönesans Partisi’nin (IRPT) yasaklanmasından bu yana ilk seçim oldu. Yargıtay, 2015 yılında IRPT’yi “terörist” bir örgüt olarak yasakladı. Parti liderlerinin ve yetkililerin çoğu hapse atılırken, diğerleri baskı altında ülkeden kaçtı. Ülkedeki tek gerçek siyasi muhalefet grubu olan Sosyal Demokrat Parti, seçimi boykot etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.