islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Mirat Haberden: Türkiye’nin AB sürecini bitiren Sarkozy yolsuzluklardan suçlu bulundu

Mirat Haberden: Türkiye’nin AB sürecini bitiren Sarkozy yolsuzluklardan suçlu bulundu
Mirat Haber Ajansı

Paris belediye başkanlığına yükselmiş Macar Yahudisi Nicholas Sarkozy, önceki eşiyle bir nikâhta tanıştı. Bu tanışmayı farklı kılan, kendisinin nikâhını kıyan belediye reisi, onun da nikâhı kıyılan arkadaşının gelini olması, ilişkinin nikâh haftasında başlaması. Arkadaşının nikâhını kıydığı eşiyle ilişki kuran politik lider, elbette rüşvet ve irtikâbı vaka-i adiyeden görür. Bu, aynı zamanda Fransız siyasetinin ve toplumunun da bir özeti: bütün her şey yalan ve göstermelik. Halk arasındaki adıyla Sarko bu kokuşmuşluğun sembolüydü. İnsanların zihninde Sarko’nun yolsuzluk, usulsüzlük, rakiplerine yasadışı komplo kurup kurmadığı konusunda bir soru bulunmuyordu. Soru, sistemin bunu cezalandırıp cezalandırmayacağı konusundaydı.

Sarkozy, DeGaulle’ci Fransız derin devletine karşı bir İngiliz-ABD operasyonuydu. Tıpkı Schröder Almanya’sı gibi Fransız ulusalcı Derin devleti de Chirac döneminde ABD Irak işgaline karşı çıkmış, ilişkiler gerilmişti. Chirac yerine hazırlanan Dışişleri Bakanı Dominic de Villepin tasfiye edilip ABD yanlısı Sarko iktidara getirilmişti. Fransa derin devletinin başa geçmesi mukadder görülen başkan adayı Dominic Strauss-Khan da bir Obama-Sarko operasyonuyla tasfiye edilmişti. ABD-İngiliz ekseninden bağımsız hareket etmeye başlayan Almanya’da da benzer bir operasyon yapılarak Merkel ile taşlar yerine oturmuştu.

Chirac-Schröder ikilisi Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklerken Sarkozy-Merkel ikilisi kesinlikle buna karşı oldu. Bizim sürecimiz durduruldu. Diğer yandan Sarko zamanında İslam düşmanlığı daha kuvvetli bir ses bulmaya başladı. Banliyö eylemlerine verdiği ırkçı karşılık Müslümanların kanını dondurmuştu. Ancak Sarko’nun da dönemi bitti, siyasi hayatı sona erdi. Yaptıklarının küçük bir bölümü bile onun hapse girmesi için yeterli. Türkler ve Müslümanlar arasından cezaevini ziyarete gidecek pek kimse çıkmayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.