islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mısır Elitlerinden Haşema’ya Mahalle Baskısı

Mısır Elitlerinden Haşema’ya Mahalle Baskısı

Mirat Haber Ajansı

Havuzda tesettür deniz giysisi olan Burkini (Haşema) giyen Mısırlı bir kadını eleştiren kadınların görüntüleri, kadınlara sosyal baskıyı protesto eden eylemciler sayesinde çevrimiçi viral hale geldi. Burkini, yüz, eller ve ayaklar dışında tüm vücudu kaplayan hepsi bir arada mayo. Burkini kullanıcısının kocası tarafından paylaşılan on dakikalık videoda, bir grup kadın kapalı kadının havuzdan çıkmasını talep ediyor. Birisi, burkinilinin iğrenç ve alt sınıf olduğunu, bu haliyle görmenin gözlerine ağrı verdiğini söylüyor.

Otelde havuzdayken, gelen bir grup bu kostümü giymenin uygun olmadığını söylemeye geldi, kurbanın kocası Instagram’a yazdı. Bunun hoşgörüsüzlük meselesi olduğunu ve başkalarının görüşüne serbest kıyafetler giyen kadınları suçlamaktan farklı olmadığını söylüyor. Bu tür cehaletin 2020’de yer almaması gerektiğini söylüyor.  Hem olay sırasında hem de sosyal medyada, bazı kadınlar kıyafet seçimine ilişkin haklarını savundu. Burka ve bikini kelimelerinden oluşan batıdaki tabir olan Burkini, Mısır’da, kadınların tatil havuzlarına girmelerine izin verilmediğinden şikayet ettikleri devam eden bir tartışma konusu. 2017 yılında Mısır Turizm Bakanlığı birden fazla havuzlu otellerden burkini kullanıcılarının en az birinde yüzmelerine izin vermelerini istedi. 24 saatten daha kısa bir süre sonra kararın geri çekilmesiyle, otellerin hangi turistlere ev sahipliği yaptıklarına bağlı olarak Burkini yasaklamasına izin verildiğini açıkladılar. Ayrıca mayo yapmak için kullanılan malzemenin sağlık ve güvenlik riski içerdiğini iddia ettiler. Burkini diğer mayolarla aynı malzemeden yapılma. 2016’da Burkini Fransa’daki plajlarda yasaklandı, ancak yasak daha sonra ülkenin en yüksek mahkemesi tarafından temel özgürlüklere yasadışı bir darbe olduğu için kaldırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.