islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Mısır Gazzeyi Demir Parmaklıklar Ardına Hapsediyor

Mısır Gazzeyi Demir Parmaklıklar Ardına Hapsediyor
2 Mayıs 2020 13:37
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Mısır Silahlı Kuvvetleri, Filistinlilerin kuşatılmış ve çaresiz kenti Gazze Şeridi ile Mısır’ın 14 kilometrelik sınırı boyunca yeni bir demir bariyer inşa etmeye başladı. Gözlemciler, elektronik sensörlerin yaklaşık sekiz metre yüksekliğindeki bariyere yerleştirileceğini belirtiyor. Görgü tanıkları, bariyer binasının doğuda Kerem Şalom ya da Karm Abu Salem sınır noktasındaki geçidin yakınında başladığını ve batıda Akdeniz’e doğru ilerlediğini söyledi. Bu, sınırın bir parçası boyunca zaten mevcut olan sekiz metrelik yüksek beton bariyerini destekleyecek. Ordu araçlarının geçmesine izin vermek için iki engel arasına bir yol döşenecek.

Mısırlı yetkililer ve Gazze’deki Filistin hükümeti bu konuda yorum yapmadı. Ancak Mısır’daki darbeci Sisi Rejiminin artan oranda İsrail’I memnun edecek ve Filistinleri zor duruma sıkıştıracak politikalarda ısrar etmesinin son göstergesi olarak değerlendiriliyor. Gazze Şeridi dünyanın en yoğun nüfusunun olduğu, çok dar bir alanda milyonların yaşadığı, İsrail tarafından tıbbi malzemeler dahil yardımların girişinin engellendiği bir bölge ve tek çıkış noktaları Mısır sınırı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.