islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BAE’den Esed’e Teklif: Türkiye’ye Saldır 20 Milyar Al

BAE’den Esed’e Teklif: Türkiye’ye Saldır 20 Milyar Al
2 Mayıs 2020 13:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Ortadoğu gözlem grubu Middle East Eye’a göre Birleşik Arap Emrilikleri’nin son dönemdeki kanlı politikalarının ardında olan Abu Dabi Veliaht Prensi Bin Zayed, Suriye rejimini İdlib ateşkesini bozması için ikna etmeye çalıştı. Bölgede Türkiye’yi hareketsiz kılacak ve zor duruma düşürecek ayrıntılı bir planın bir parçası olarak ikna etmeye çalışan Veliaht Prens sadece 5 Mart’ta Türkiye ile Rusya arasındaki ateşkes anlaşmasını engellemeye çalışmakla kalmadı, aynı zamanda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’i tekrar tekrar arayarak Kuzeybatı eyaleti İdlib’deki askeri saldırısını yeniden başlatarak anlaşmayı durdurmaya çağırdı. Suriye ve Körfez devleti arasındaki bu anlaşmanın ardından Esed, yeni bir saldırıya hazırlanmak için güçlerini yeniden inşa etmeye başladı. Ancak müttefiki Rusya durumu yakından izliyordu ve Esed’ın bunu takip etmesini ve Türkiye’yle sıcak br çatışma ihtimalini ortaya çıkarmasını engelledi.

Muhammed Bin Zayed’in bu girişimlerinin, Türkiye’nin bölgedeki etkisine karşı iki yönlü bir saldırının parçası olduğu bildirildi. İlk olarak, Türk kuvvetlerini Suriye’nin kuzeydoğusundaki uzun ve kanlı bir askeri çatışmaya boğulmasını amaçladı. İkincisi, Türk ordusunun kaynaklarını ve gereksinimlerini, onu BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümetine BAE müttefiki Halife Hafter’e karşı yardım ettiği Libya’daki harekat sayesinde esnemesini sağlayarak zorlamak. Bu, Veliaht Prens’in planına göre, Hafter’in sonunda Meşru Hükümetin dayandığı Libya’nın başkenti Trablus’un kontrolünü ele geçirmesini sağlayacaktı. Ancak bu plan yürümedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.