islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5059
EURO
34,9169
ALTIN
2.447,53
BIST
9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MISIRDAN KEVİN HARTA TEPKİ

MISIRDAN KEVİN HARTA TEPKİ
6 Ocak 2023 16:30
A+
A-

Mısır’daki iletişim sitelerini sürekli kullanan halk, Amerikalı komedyen Kevin Hart’ın 21 Şubat’ta Kahire’de vermesi planlanan konserini iptal ettirmek için sosyal medyada toplu gerçekleştirilen bir kampanya başlattı.

Tweeter kullanıcıları ve blog yazarları, #الغاء_حفل_كيفن_هارت hashtag’i aracılığıyla, eski Mısır kralları hakkında kendisine atfedilen ve önceki açıklamaları konusunda hoş olmadığı belirtilen söylentileri nedeniyle gösterinin boykot edilmesini ve iptal edilmesini talep ederek, onu “ırkçılık yapmak ve Mısır tarihini tahrif etmekle” suçladı.

Peki bu suçlamanın ardındaki sebep nedir? Amerikan oyuncuya atfedilen açıklamaların geçerliliği nedir?

Hiç Hoş Değil

“R Production” şirketinin, Kevin Hart için Kahire’de “stand-up komedi” gösterisi düzenleyeceğini, hesaplarından duyurur duyurmaz, Mısır’daki sosyal medya kullanıcılarının arasında bir öfke dalgası yükseldi.

Partinin iptal edilmesini talep eden tweeter kullanıcıları “Kevin hoş karşılanmayacak” yorumunda bulunarak öfkelerini bu gösteriyi düzenleyecek olan şirketin Facebook gönderileri üzerinden de mevcut yayınlarında göz önüne serdiler. Bu durum ise şirketin sonraki yayınlarında gönderilerinin yorum özelliğini kısıtlamasına neden oldu.

Yorum yok

BBC Trend blogu, R Production’a yazdı. Ancak şirket yalnızca “Yorum yok” demekle yetindi.

Öte yandan Kevin Hart’ın Twitter hesabından gösteriyi izlemek için bilet alınması çağrısında bulunduğu tweet, Mısır’daki takipçileri tarafından da pek hoş karşılanmadı. Hatta Mısırlı takipçiler tarafından söz konusu kanallar üzerinden de “Bizim ülkemizde sizi hoş karşılamıyoruz” ve ” Mısır’a gelmeyin” şeklinde paylaşımlarda bulundular.

Kevin Hart’ın önceki açıklamaları

Tweeter kullanıcıları ve blog yazarları, Kevin Hart tarafından birkaç gün önce, bir medya kuruluşuna verilen birtakım açıklamalar bulunduğunu söylediler.

Ve Hart Kevin’e atfedilen ifadelerde şu cümlelerin yer aldığı söyleniyor: “Çocuklarımıza, sadece Amerika’daki eğitim aracılığıyla aşılanan ve yerleşik olan kölelik çağını değil, Mısır’da kral oldukları zamanki siyah Afrikalıların gerçek tarihini de öğretmeliyiz … Bizlerin kral olduğumuz zamanı hatırlıyor musunuz?”

Mısır’daki sosyal paylaşım sitelerinin öncülerinden birçoğu, bu açıklamaları “Mısır tarihinin tahrifatı” olarak değerlendirerek Kevin Hart’ı “ırkçılık” ile suçladı.  21 Şubat 2023’te Kahire Stadyumu’nda kendisi için planlanan gösterinin iptalini talep etti..

Orta Afrika

Bazı tweeter kullanıcıları ve blog yazarları, Afrikalı-Amerikalı yıldızı “Afro-merkezli” veya “Afrika merkezli” hareketin fikirlerini benimsemekle suçladı.

Bu hareket, “Afrika kültürlerinin kimliğini ve dünya tarihine katkılarını vurgulamayı” amaçlıyor.

Bu hareket Amerika Birleşik Devletleri’nde, bazı Avrupa ülkelerinde ve Afrika kökenli gruplar arasında aktiftir.

Hareketin destekçileri tarafından desteklenen teoriler arasında “Mısır uygarlığının kökeninin yalnızca Afrika olduğu” yer alıyor.

Bu nedenle bazı tweeter kullanıcıları “Mısır medeniyetini çalmaya çalıştığını” söyledikleri bu harekete karşı uyarıda bulunmaktalar. Aynı zamanda kullanıcılar “Mısır tarihinin kendileri için bir kırmızı çizgi olduğunu” vurguladı.

NE var ki bu yazının yayınlanmasına kadar da Kevin Hart’tan kendisini eleştiren kampanya hakkında herhangi resmi bir tepki gelmemiştir.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.