islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Mısırlı savcılar tren kazasının ardında büyük ihmal buldu

Mısır’da meydana gelen ten kazasında, halkın tepkisi büyüdüğü için başlatılan soruşturmada, demiryolu çalışanlarının ihmalinden kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Mısırlı savcılar tren kazasının ardında büyük ihmal buldu

Mısır’da meydana gelen ten kazasında, halkın tepkisi büyüdüğü için başlatılan soruşturmada, demiryolu çalışanlarının ihmalinden kaynaklı olduğu ortaya çıktı.

Mirat Haber Ajansı

Mısırlı savcılar, ülke çapında halkın tepkisine neden olan ölümcül bir tren kazasının arkasında demiryolu çalışanlarının ağır ihmalini bulduklarını belirterek, söz konusu uyuşturucuların söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi. Kahire’nin yaklaşık 440 km güneyindeki Sohag vilayetinde 26 Mart’ta iki yolcu treninin çarpması, Arap dünyasının en kalabalık ülkesindeki bir dizi ölümcül tren kazasının sonuncusuydu. En az 18 kişi öldü ve çocuklar dahil 200 kişi yaralandı. Savcılar geçen ay aralarında iki tren sürücüsü, yardımcıları, komşu Assiut vilayetindeki trafik kontrol başkanı ve üç trafik kontrol görevlisi de dahil olmak üzere sekiz demiryolu çalışanının gözaltına alınmasına karar verdiler.

Savcılık tarafından, ayrıntılı bir açıklamayla açıklanan bulgular, bir sürücü ve yardımcısının çarpışmadan önce otomatik tren kontrol sistemini (ATC) devre dışı bıraktığını iddia ediyor. ATC sistemi, trenlerin güvenli çalışmasına rehberlik eden ve hız kontrolünü içeren bir mekanizma. Savcılar ayrıca, bir kontrol kulesi görevlisinin esrar içtiğini ve bir tren şoför yardımcısının esrar ve Mısır’da genellikle sokak uyuşturucusu olarak satılan opioid ağrı kesici Tramadol kullandığını iddia ediyorlar. Açıklamada, uyuşturucuların kaza anında karar verme mekanizmalarını etkileyip etkilemediğine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Savcılar, soruşturmalarını sonuçlandırmadıklarını belirttiler. Tren enkazları ve aksilikler, demiryolu sisteminin geçmişte kötü yönetim ve kötü bakımlı ekipmanlara sahip olduğu Mısır’da yaygın. Her yıl yüzlerce tren kazası rapor ediliyor. Şubat 2019’da, insansız bir lokomotif, Kahire’nin ana Ramses tren istasyonunda bir bariyere çarparak büyük bir patlamaya ve yangına neden oldu. Bu kaza, ulaştırma bakanının istifa etmesine neden oldu. Mısır’ın en ölümcül tren kazası 2002’de Kahire’den Mısır’ın güneyine giden bir gece treninde çıkan yangının ardından 300’den fazla kişinin öldüğü zaman oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.