Gündem

MİT’in Keskin Hamlesi: Irak’ta Barzan Hesenzade’ye Darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK İran Gençlik Koordinasyonu sözde sorumlusu Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade’yi Irak/Kandil’de etkisiz hale getirdi.

Türkiye’nin uluslararası arenada teröre karşı verdiği mücadelenin yeni bir sayfasını açıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Irak’ın Kandil bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyon, terör örgütü PKK/KCK’nın planlarını alt üst etti. MİT, stratejik ve titiz bir çalışma sonucunda, örgütün önemli figürlerinden biri olan ve bölgedeki gençleri radikal eylemlere sürüklemekle sorumlu olan ‘Tolhildan Kandil’ kod adlı Barzan Hesenzade‘yi etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve yeteneklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra bölge halkına huzur ve güvenlik mesajı veriyor.

Türkiye’nin Gözü Kulağı Irak’ta. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’ya ağır bir darbe indirdi. Örgütün sözde Irak sorumlusu, etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, Türkiye’nin teröre karşı kararlı duruşunun göstergesidir.

MİT, PKK/KCK terör örgütünün üyelerini adım adım izledi. Örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu üyesi, Irak’ın Kandil bölgesinde tespit edildi. Operasyon, titiz bir takip sonucu gerçekleşti. Bu, teröre karşı mücadelenin ne kadar planlı yürütüldüğünün kanıtıdır.

Barzan Hesenzade’nin, PKK/KCK’nın üst düzey yöneticileriyle ilişkisi vardı. Bu bağlantılar, operasyonun önemini artırıyor. Hesenzade’nin, gençleri örgüte çekme çabaları, tehdidin boyutunu gösteriyor. Türkiye, bu tehditleri ne kadar ciddiye aldığını bu operasyonla gösterdi.

Barzan Hesenzade Kimdir?

1994 doğumlu Hesenzade, İran’da aktif bir örgüt üyesiydi. Eğitimini terör örgütünün kamplarında tamamladı. Gençler arasında örgüt propagandası yapan Hesenzade, bölgenin güvenliği için ciddi bir tehditti. Onun etkisiz hale getirilmesi, örgütün yapılanmasına büyük bir darbe vurdu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

6 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

6 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

7 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

8 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

8 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

10 saat ago