islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

MİT’in Keskin Hamlesi: Irak’ta Barzan Hesenzade’ye Darbe

MİT’in Keskin Hamlesi: Irak’ta Barzan Hesenzade’ye Darbe
21 Mart 2024 11:30
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK İran Gençlik Koordinasyonu sözde sorumlusu Tolhildan Kandil kod Barzan Hesenzade’yi Irak/Kandil’de etkisiz hale getirdi.

Türkiye’nin uluslararası arenada teröre karşı verdiği mücadelenin yeni bir sayfasını açıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Irak’ın Kandil bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyon, terör örgütü PKK/KCK’nın planlarını alt üst etti. MİT, stratejik ve titiz bir çalışma sonucunda, örgütün önemli figürlerinden biri olan ve bölgedeki gençleri radikal eylemlere sürüklemekle sorumlu olan ‘Tolhildan Kandil’ kod adlı Barzan Hesenzade‘yi etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve yeteneklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra bölge halkına huzur ve güvenlik mesajı veriyor.

Türkiye’nin Gözü Kulağı Irak’ta. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’ya ağır bir darbe indirdi. Örgütün sözde Irak sorumlusu, etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, Türkiye’nin teröre karşı kararlı duruşunun göstergesidir.

MİT, PKK/KCK terör örgütünün üyelerini adım adım izledi. Örgütün Doğu Kürdistan Gençlik Koordinasyonu üyesi, Irak’ın Kandil bölgesinde tespit edildi. Operasyon, titiz bir takip sonucu gerçekleşti. Bu, teröre karşı mücadelenin ne kadar planlı yürütüldüğünün kanıtıdır.

Barzan Hesenzade’nin, PKK/KCK’nın üst düzey yöneticileriyle ilişkisi vardı. Bu bağlantılar, operasyonun önemini artırıyor. Hesenzade’nin, gençleri örgüte çekme çabaları, tehdidin boyutunu gösteriyor. Türkiye, bu tehditleri ne kadar ciddiye aldığını bu operasyonla gösterdi.

Barzan Hesenzade Kimdir?

1994 doğumlu Hesenzade, İran’da aktif bir örgüt üyesiydi. Eğitimini terör örgütünün kamplarında tamamladı. Gençler arasında örgüt propagandası yapan Hesenzade, bölgenin güvenliği için ciddi bir tehditti. Onun etkisiz hale getirilmesi, örgütün yapılanmasına büyük bir darbe vurdu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet