islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

MODA PİÇLİĞİ

MODA PİÇLİĞİ
2 Mart 2024 13:47
A+
A-

ARTIK GÖĞÜS TEŞHİRLİ MODA PİÇLİĞİ DE YERİLİYOR

Aşağıda linkini ve haber özetini vereceğimiz yazı aslında İslam fıtrat ikilisini doğrulayan bir yazı. Bunun için konu edinme gereğini duyduk.

Haber Özeti

{ https://www.odatv.com/dunya/yepyeni-bir-polemik-dogdu-parise-meme-yagdi-moda-feminizmi-somuruyor-mu-paris-moda-haftasi-bianca-censori-transparan-kiyafet-120031111

Yepyeni bir polemik doğdu: “Paris’e meme yağdı” Moda feminizmi sömürüyor mu? Gazeteci, yazar ve yayıncı Janet Street-Porter, Paris Moda Haftası’nda çekilen görüntülerin feminizmi 50 yıl geri götürdüğünü yazdı }

GİYİME İHTİYAÇLI TEK CANLI

Milyonlarca canlı içerisinde giyinme ihtiyacında yaratılan tek varlık elbette insandır. Bunun içindir ki Yüce Allah insana giyinme duygusu vermiş ve ayrıca giyilecek maddeler yaratmıştır:

Ey Ademoğulları! Size katımızdan, hem çıplaklığınızı örtmek hem de zarafet ve güzellik aracı olmak üzere giysi yapma yeteneği bahşettik; fakat takva/ Allah’ın yasalarına uyma elbisesi var ya: işte o en hayırlı olandır. Bunlar da Allah’ın ayetlerindendir; belki insanlar ders alırlar.” (ARAF 7/26)

GİYİM BİLGİSİ

İlk insan ilk peygamber olduğu için insana yaşamı boyunca muhtaç olacağı bilgiler verilmiştir. Tek tanrı inancı gibi giyinip örtünme kültürü de asıldır. Çıplaklı insan hayatında sonradan görülmüş bir gerilik/ gericiliktir.

İslam, Yüce Allah’ın insanlar arasından seçtiği Peygamberleri aracılığı ile bildirdiği yasalar bütünüdür. Son peygamber Hz Muhammed aracılığı ile tebliğ edilen Kur’ân dahil bütün kutsal kitaplarda örtünme ile ilgili kurallar vardır.

Kendisini tanrılaştırarak azgınlaşan insanoğlunun günümüze kadar sürdürdüğü ilk azgınlıklardan biri de çıplaklaşma olmuştur. İnsanoğlu çıkarları ve hazları için bu azgınlığını sanata da alet etmiştir.

Sonuçta her alanda kişiliği ile temayüz etmesi gereken kadın, sekülerleştikçe dişileşmiş ve çıplaklığa yönelmiştir.

Artık sanat adına teşhircilik başlamıştır. Uçları dahil göğüsler ortaya konurken, üreme organına kadar uzanan derin yırtmaçlar moda olmuştur.

İSLAM İNSAN ÖRTÜŞMESİ

İnsanı yaratan olduğu için Allah’ın yasalarını oluşturan İslam ile insan doğası arsında örtüşme vardır. Bunun kanıtlayıcı bir örneği de haberimizdir.

İslam teşhirciliği yasaklıyor ama uçları ile göğüsleri, iyice kısalaştırılan mini eteği ve uzun elbiseler içindeki derin mi derin yırtmaçları artık yaratılışlarını koruyan sanatçılar da eleştirmektedir. Eleştirmenler de yermektedir.

Bizi İslam’a erdiren Allah’ hamdolsun.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

 

 

 

 

ETİKETLER: İNSAN, Manşet, Moda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.