islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Mozambik Ordusu Müslümanlara İşkence Uyguluyor

Mozambik Ordusu Müslümanlara İşkence Uyguluyor

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Af Örgütü Çarşamba günü yaptığı açıklamada Mozambik hükümet güçlerini silahlı bir grubun üyelerini yakalamak amacıyla yakaladığı Müslüman şüphelilere işkence uygulamakla suçladı. Olaylar, ülkenin kuzeyinde Müslüman kökenli Mozambiklilerin yaşadığı Cabo Delgado eyaletinde meydana geldi. Olası yargısız infazlar ve çok sayıda cesedin toplu mezarlara atılması da açıklamada yer aldı. Doğu ve Güney Afrika için Uluslararası Af Örgütü, El Şebab olarak bilinen gruba atfedilen ihlallerin, devlet güvenlik güçleri tarafından yapılan daha fazla insan hakları ihlallerini asla haklı gösteremeyeceğini bildirdi. Af Örgütü, araştırmacılarının Mozambik’teki kaynaklardan elde edilen videoları ve fotoğrafları analiz ettiğini söyledi. Videolarda vahşet işleyen askerler, Mozambik Silahlı Savunma Kuvvetleri (FADM) ve Mozambik polisinin Hızlı Müdahale Birimi (UIR) üniformalarını giyiyorlar.

Ekim 2017’de silahlı grup, kuzeyde Tanzanya ve doğuda Hint Okyanusu ile sınırlanan kuzey Cabo Delgado eyaletinde ortaya çıktı. Silahlı Çatışma Yeri ve Olay Verileri Projesi’ne göre, 1.000’den fazla sivil, başta isyancılar tarafından öldürüldü. Toplam ölüm sayısı her iki taraftaki savaşçılar da dahil olmak üzere 1854. Uluslararası Af Örgütü, Mozambik hükümetini bu tür suçlardan sorumlu olan herkesi adil yargılamalarda adalet önüne çıkarmak için derhal hızlı, şeffaf ve tarafsız bir soruşturma başlatmaya çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.