islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MÜBAREK 11 AYLAR BAŞLADI

MÜBAREK 11 AYLAR BAŞLADI
24 Nisan 2023 10:44
A+
A-

On bir ayın sulatanı Ramazan ayının bitimiyle birlikte mübarek on bir aylar başladı. Yüce rabbimizin bizlere bahşettiği nimetlerdendir aylar…

Günleri, haftaları ve yılları hesapladığımız, mübarek gün ve geceleri takip edebildiğimiz aylar da bu açıdan bakıldığında bizler için büyük bir nimet özelliği taşır.

“Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır.[256] İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah’a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.” (Tövbe suresi 36)

On bir ayın sultanı olarak nitelendirdiğimiz Kur’an ayı Ramazan-ı Şerifin manevi ikliminden geçtiğimiz ve bayramla uğurladığımız bu günler bizler için önem arz ederken, Ramazan ayının manevi ikliminden istifade ederek kazandığımız güzel hasletleri, diğer on bir aya da yaymamız gerekmektedir. Zira “Ramazan ayı Ramazan bittikten sonra başlar” cümlesi, baştan sona doğru bir yargıdır. Bu sebepledir ki Ramazan ayında yüce rabbimizin rızasını kazanmak için yaptığımız güzel hasletlerimizi, “Ramazan getirdi bayram götürdü” şeklinde değerlendirmemek, Müslümanın başlıca vazifesi olmalıdır.

Bu konuda “Ve sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et!” (Hicr 99) buyuran yüce rabbimiz, Ramazan ayının kadir ve kıymetini bilmekle birlikte, ibadetlerimizin son nefesimize kadar devem etmesi gerektiğine vurgu yapmakta ve bizleri uyarmaktadır.

Bu konuda, İbadetlerin devamlı olması gerektiğini Peygamberimiz (a.s.) şöyle buyurur: “Allah katında amellerin en sevimlisi az da olsa devamlı olanıdır.” (Buhari, İman, 32).

Demek ki olması gereken durum, Ramazan’da kazandığımız güzel hasletlerimizi, “Ramazan bitti, iş bitti ya da Ramazan getirdi bayram götürdü” anlamında ele almadan; ibadetlerimizi diğer mübarek on bir aylarda da devam ettirebilmektir.

MİRATHABER

ANAHTAR KELİMELER: RAMAZAN 

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.