islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

MUHAMMED ALİ SERGİSİNDE LGBT PROPAGANDASI

MUHAMMED ALİ SERGİSİNDE LGBT PROPAGANDASI
4 Eylül 2023 10:32
A+
A-

Yapay zeka ile Muhammed Ali’ye LGBT Propagandası yaptırıldı.

1964 yılında Müslüman olan ve ondan sonra hayatını İslami çizgide yaşayan efsanevi boksör Muhammed Ali için Ressam Alican Leblebici tarafından “Ringin Ortasında” isimli bir sergi açıldı.

Merdiven Art Space’teki kişisel serginin dikkat çeken kısmı, ünlü boksöre yapay zeka ile bir video hazırlatıp, LGBT savunuculuğu yaptırılması, tepkilere neden oldu.

Yapay zekayla hazırlanan videoda Muhamed Ali’ye “İster Black Lives Matter hareketinde, ister LGBTQ haklarında olsun hepimizin insanlığın daha iyi hale gelmesi için çaba göstermesi gerekir” dedirtiliyor. Kurgu videonun bir başka kısmında  ise Muhammed Ali’nin ağzından “cinsel yönelim” kelimesi çıkıyor.

HABER YORUM

Yapay Zekanın her ne kadar faydalı tarafları varsa da sakıncalı taraflarının da çoğunlukta olduğu bir gerçek.

Muhammed Ali gibi İslami bir çizgide yaşamış efsanevi bir boksörü yapay zaka vasıtasıyla LGBT destekçisi göstererek bu ahlaksızlığın yayılmasına hizmet etmek demek, insanlığın zekasıyla ve geleceğiyle alay etmek demektir.

Bu sözlerimizi abartılı bulanlara, yapay zekanın  babası olarak bilinen İngiliz bilgisayar bilimcisi Geoffrey Hinton’ın, bu gelişmesinin insanlardan daha zeki katil robotlara yol açabileceğinden korktuğu için Google’dan ayrıldığını tekrar hatırlatmak isteriz.

1964 yılında İslam ile müşerref olduktan sonra, Vietnam Savaşına dini inançları gerekçesiyle katılmayan ve üç yıl gibi bir süre boks yapmaktan bile men edilen Muhammed Ali’nin, LGBT hayasızlığına destek verebileceğini düşünmek ve bunu sanat adına yapmak, akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Sanat adına yapıldığı söylenen bu çirkin hareketi kınıyor, şu ayeti tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz.

“Müminler arasından hayasızlığın yayılmasını arzu edenlere, işte onlara, dünya ve ahirette can yakıcı azap vardır. Allah bilir, siz ise bilmezsiniz.” (Nisa 19)

MİRATHABER.COM