islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4945
EURO
34,9060
ALTIN
2.435,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

MUHARREM İNCE İMAMLARDAN ÖZÜR DİLE!

MUHARREM İNCE İMAMLARDAN ÖZÜR DİLE!
22 Şubat 2023 11:23
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Memleket partisi lideri Muharrem İnce, deprem bölgesine giden Diyanet görevlilerini eleştirmiş, Hükümeti üst perdeden eleştireceğim derken anlamsız bir şekilde imamlara saldırmıştı.

Muharrem İnce, “Deprem bölgesine Diyanet personeli gönderiyorsunuz. Ne Diyanet personeli ya! Psikolog göndereceksin psikologİmam mı halledecek psikolojiyi?”

Bu sözlerden sonra gelen tepkilere Muharrem İnce, adeta kulaklarını tıkadı.

HABER YORUM

Öncelikle, imamları ve Diyanet camiasını küçük ve hakir gören sözleri sebebiyle Muharrem İnce’yi kınıyor, haddini aşan sözlerinden dolayı imamlardan özür dilemesini bekliyoruz.

Yaşadığımız “Asrın felaketi” olarak nitelenen büyük depremlerde, vatandaşlarımız ve bütün kamu kurum ve kuruluşları maddi ve manevi olarak o bölgeye adeta sel oldu ve aktı.

Tabi ki bu sel olup akanların içinde müftülerimiz, imamlarımız ve Kur’an Kursu öğretmenlerimiz de vardı. Ve hatta depremzedelere maaşını, biriktirdiği umre ve hac parasını bağışlayan birçok din görevlisi gördük. Birçok imamında bu yardımları, “Sağ elin verdiğini sol el duymamalı” anlayışıyla gizliden yaptığına bizzat ben şahidim.

 Muharrem İnce’nin sözlerine gelince… Kimse bölgeye psikolog gitmesin demiyor. Deprem bölgesine giden ya da görevli olarak gönderilen Psikologlarımız da var ve Allah onlardan da razı olsun! Burada Muharrem İnce’nin unuttuğu şey şudur ki, hangi din mensubu olursa olsun böyle zor ve sıkıntılı zamanlarda insanlar, manen bir yaratıcıya sığınma duygusu yaşarlar. Bu duyguyu Muharrem İnce ve etrafındakiler bilmiyor olabilir ama bu hayatın bir gerçeğidir. Bu sebeple Muharrem İnce’de bunu öğrense iyi olur. Böyle zamanlarda insanlar, Fizik öğretmenine ihtiyaç duymazlar ama kendilerine dini konularda rehberlik edecek İmamlara ihtiyaç duyarlar.

Mirat Haber olarak Muharrem İnce ve onun gibi düşünenler için ayeti kerime ile bir hatırlatma yapalım. Belki İmamların deprem bölgesinde neden görev yapması gerektiğini anlayabilirler.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de  “Onlar iman eden ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”[1]

Olaylara İslami Bakışın Adresi Mirat Haberimizde bu konuyla alakalı birbirinden güzel makalelerimiz yayınlandı. Sayın muharrem İnce’ye bu yazılarımızdan en az birkaç tanesini okumasını tavsiye ediyoruz.

DEPREMİN SUÇLUSU BENİM

 

MİRATHABER.COM

ANAHTAR KELİMELER: Muharrem İnce   Diyanet   İmamlar   Psikolog

[1] Rad Suresi 28

ETİKETLER: Manşet