islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
34,7169
ALTIN
2.435,93
BIST
10.011,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

MUHARREM İNCE! SİZ KİMSİNİZ Kİ HESAP SORACAKSINIZ?

MUHARREM İNCE! SİZ KİMSİNİZ Kİ HESAP SORACAKSINIZ?
11 Kasım 2023 10:07
A+
A-

Önce Sözcü’den alıntıladığımız haberi okuyalım:

Muharrem İnce: Diyanet İşleri Başkanı, senden bunun hesabını soracağım

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmayan Diyanet İşleri Başkanı, senden bunun hesabını soracağım” dedi.

Yayınlanma:  10 Kasım 2023

Son 8 yıldır 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de kutladığımız milli bayramlarda ve 10 Kasım‘a denk gelen Cuma hutbelerinde Atatürk‘ü yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün okunan Cuma hutbesinde yine Atatürk’e yer vermedi.

BU NE HADDİNİ AŞMADIR?

Ülkemiz bir hukuk devletidir. Yasa yoksa mecburi görev de yoktur.

Atatürk’ü anma diye bir görevimiz mi var?

Türkiye’de hiçbir kişi ve kurum Diyanet İşleri Başkanına Atatürk’ü anmadığı için hesap soramaz. Ülkemizde demokratik hukuk devleti için bir ar ve leke olan 5816 yasa Atatürk’ü aşağılamayı yasaklar. Aşağılamanın hesabını soracak da Cumhuriyet savcılarıdır.

Mustafa Kemal 1938 de bir siyasi olarak vefat etmiştir. Hataları ve sevaplarıyla tarihin malıdır. Ama öncülük ettiği devrimler de İslâm ile çelişkilidir.

İsteyenlerin anmaya çalışmasına bir engel yoktur. Onun camide, okulda ve kışlada anılıp anılmaması tartışılabilir ve tartışılmalıdır. Ama bir siyasi kişi, sokak kabadayısı mantığıyla ben hesap soracağım diyemez.

Doğrusu merak ediyoruz, diyelim ki rüyasında Cumhurbaşkanı oldu.

Nasıl hesap soracak, yargıya emir  vererek mi?

Bu beyan bir tehdittir. Biz medeni insanlarız mukabil tehditte bulunamayız. Cumhuriyet savcılarını

göreve davet ediyoruz.

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.