islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5542
EURO
34,8270
ALTIN
2.430,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

SEÇİM AKŞAMI LÜTFEN HERKES SUSSUN, YSK KONUŞSUN!

SEÇİM AKŞAMI LÜTFEN HERKES SUSSUN, YSK KONUŞSUN!
27 Mayıs 2023 11:00
A+
A-

28 Mayıs Pazar günü, yani yarın sandığa gidecek ve 13. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz inşallah. Şimdiden seçilecek olan Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Hem fikir olacağımız nokta şudur ki, Demokrasiye inanan insanlar, halkın iradesine de saygı duymayı bilmelidirler. Eğer bilmiyorlarsa, bu ikinci tur seçimlerinde bunu artık öğrenmeliler.

Her durum ve şartta Demokrasiye inandığını söyleyen partiler ve yetkili organları da, sandıktan çıkan iradeyi baş tacı yapmak zorundadırlar.

Seçimlere 24 saatten az kalan şu zaman diliminde, Cumhurbaşkanı adaylarımıza ve partinin yetkili organlarına kısa bir hatırlatma yapmanın yerinde olacağı kanaatindeyiz.

Özellikle seçimlerin birinci turunu yaptığımız 14 Mayıs akşamında bazı siyasi parti yetkililerinin ortaya çıkarak “Öndeyiz, kazanıyoruz, AA sonuçları manipüle ediyor” kabilinden yapılan açıklamalar, tehlikeli ve halkı kutuplaştıracak açıklamalardı.

28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde, siyasi partiler, sandıklarda görevli ve müşahitlerini mi arttırırlar, İlçe seçim kuruluna götürdükleri çuvalların ve tutanakların başında yatıp sabahlarlar mı bilmiyoruz ama lütfen seçim akşamı açıklama yapmaktan kaçınsınlar.

Hele ki sandıkların yeni açıldığı ve oyların %10’unun bile sayılmadığı saatlerde çıkarak, öndeyiz, kazanıyoruz gibi yapılan açıklamalar bizim gibi demokrasiye inananlar için komik olabiliyor ama bazıları için de sıkıntı ve strese yol açıyor.

Lütfen efendim! Herkes sandık görevli ve müşahidlerine sahip çıksın, o görevlilerde sandıklara sahip çıksın. Ve sandıklar açıldıktan sonra herkes sussun, YSK konuşsun… Pardon, herkes sussun, o akşam halkın iradesi konuşsun.

 

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.