islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

MÜSİAD İSLAMİ DUYARLILIĞINI YİTİRİYOR?

MÜSİAD İSLAMİ DUYARLILIĞINI YİTİRİYOR?
25 Mart 2024 12:30
A+
A-

Önce haberimizi sonra da lütfen yorumumuzu okuyalım.

{ İsrail ile anlaşmaları iptal etmeyen MÜSİAD üyeleri ile İhracat savaş öncesi döneme ulaştı

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan sürekli konuşuyor. İsrail’in yaptığı saldırıyı “soykırım” olarak niteliyor. İş dünyası da birbiri ardı sıra açıklamalar yaparak Filistin halkının yanında olduklarına bildiriyor. Ancak ticari anlaşmalar da hala devam edip duruyor.

MÜSİAD da “Filistin’e bu zulüm reva görülürken hiçbir kardeşimiz ateşe yakıt taşımaz” açıklaması yaptı. Ancak ticari anlaşmaları devam ettiren şirketlerin ağırlıklı kısmı da MÜSİAD üyesi çıktı.

Ramazan’da bile  Türk limanlarından Tel Aviv’e gemilerin seyri devam ediyor. Bu da bu şirketlere yönelik tepkileri artırıyor.

İsrail ile ticarete devam eden başlıca şirketler EVYAP HOLDİNG, İÇDAŞ, PAMUKKALE KABLO, EREN HOLDİNG, TOSYALI. Bunlar da  Müsiad Üyesi.}

MÜSİAD NEREYE GİDİYOR?

Ülkemizde İslam’ı bir hayat düzeni olarak algılayamayan aydınlardan, siyasilerden ve ticaret adamlarından ve onların yönettiği kurumlar ve örgütlerden  ne sömürücü  laik düzene eleştirel bir tavır ve ne de ticari öz veri beklenebilir.

Müsiad’ın “Filistin’e bu zulüm reva görülürken hiçbir kardeşimiz ateşe yakıt taşımaz” şeklindeki beyanı başkan Mahmut Asmalı ve birkaç üyenin iç sızısını yansıtabilir. Ama Müsiad’ın bütününe teşmil edilemez.

Halkımızın Müslüman iş adamları açılımını yaptığı Müsiad’ımız, yüzlerce  üyesi  ile faize batmış bir örgüttür.

YETKİLİNİN AÇIKLAMASI

Bundan birkaç yıl önceydi, Mücahit Arslanın Çırağan’daki düğünündeydik. Müsiad’ın tepe yönetiminde uzun yıllar yöneticilik yapan ve toplumumuzun da iyi tanıdığı kardeşimize sorduk:

–  Müsiad olarak otuz yıldır  faizi ve zekâtı konu alan ulusal veya  uluslar arası bir çalıştay yaptınız mı?

Faizin çökerttiği fabrikalarımızla ilgili bir inceleme yapıp toplumumuzu aydınlattınız mı? 

Yıllardır çıkarmakta olduğunuz derginizin bir sayısını olsun , Allah’a, Elçisine ve insanlığa  fiili savaş olan “Faiz” konusuna ayırabildiniz mi ?

Sorularımıza hayır cevabını aldığımız gibi ürpertici bir açıklamaya da muhatap olduk:

– Hocam! Birkaç istisna dışında yüzlerce üyemiz faiz bataklığında çırpınmakta.

Ekonomik birliktelikler oluşturacakları yerde Faize batmayı tercih ederek Allah’a isyanla Ahireti ve azabını unutan Müsiad’dan İsrail-Gazze hassasiyeti beklenebilir mi?

“Birkaç istisnadan” biri olan Başkan Mahmut Asmalı beyefendiden beklentilerimiz vardı. Ama demek ki bir çiçekle bahar gelmiyor. Bir çiçekle gelmiyorsa da bir çiçekle başlayacağından ümidimizi yitirmedik. Yapılacak kurumsal atılımlara destek vermeye, üstelik katılımcı olmaya da hazırız.

İŞ ALLAH’A KALINCA

Gazze mezalimi bir müddet daha devam edecek. İkili tavır sergileyen  başta hükümetimiz olmak üzere İslam ve Arap ülkelerinden  ve Müsiad benzeri sivil örgütlerden   ümit kesilince konu Allah’a havale edilmiş olacak. Allah üstlenince zalimler ve müttefiklerinin nasıl bir devrimle sarsılacakları görülecektir. Ama mümin dünyacılar da kaybetmiş olacaklardır.  Çünkü Allah her şeyi görüyor ve kalplerde olanı da biliyor.

Rabbimizin uyarısını izleyelim:

“DÜNYA HAYATINI ve onun görkemini, zenginliğini isteyenlere gelince, onlara bu (hayatta) yapıp-ettiklerinin karşılığını tam olarak ödeyeceğiz ve onlar da hak ettiklerinden asla yoksun bırakılmayacaklar:
İşte bunlar, ahirette paylarına ateşten başka bir şey düşmeyen kimselerdir- çünkü onların bu (dünyada) yapıp-ettikleri hep boşa gidecektir; yapıp-ettikleri değersizdi zaten.”
(Hûd 15,16)

ERDEM YİĞİT

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-         

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.