islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Müslüman aile beyzbolcuları ABD’de Ramazan ayında sporla inancı dengeliyor

Tamamı Müslüman oyunculardan oluşan karma bir softbol (beyzbolun ailenin kadın erkek çocuk bütün üyelerinin oynayacağı çeşidi) takımı, Kaliforniya’daki Santa Clarita Vadisi’ne Ramazan ayında inanç, oruç ve sporu birleştirmenin ne anlama geldiğini gösteriyor.

Müslüman aile beyzbolcuları ABD’de Ramazan ayında sporla inancı dengeliyor
Mirat Haber Ajansı

Tamamı Müslüman oyunculardan oluşan karma bir softbol (beyzbolun ailenin kadın erkek çocuk bütün üyelerinin oynayacağı çeşidi) takımı, Kaliforniya’daki Santa Clarita Vadisi’ne Ramazan ayında inanç, oruç ve sporu birleştirmenin ne anlama geldiğini gösteriyor. Beş Müslüman çiftten oluşan bir ekip olan The Batter Halves, akşam softbol maçlarının olduğu Pazar günleri de oruç tutuyor. Tipik olarak oruç, dua, bağış ve cemaat ayı olarak bilinen Ramazan, aynı zamanda bu Müslüman sporcular için bir ibadet ayı. “Günlük aktiviteleri değiştirmemeniz gerekiyor, bu yüzden bizim için, eğer Ramazan ayında softbol sezonu başlarsa, iptal etmiyoruz, kaybetmiyoruz, sadece devam ediyoruz” diyor takım kaptanı Arif Harsolia. “Çok daha yorgun olacağını düşünüyorsun ama ruhani bir zaman, bu yüzden sadece bu ekstra enerjiyi kazanıyorsun şeklinde ekliyor. Takımın en hızlı oyuncularından biri olan Saif İslam da bazı nedenlerden dolayı, oruçlu olduğunda performansının arttığını daha da hızlandığını belirtti.

https://signalscv.s3.us-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/05/03185643/050221_BATTERHALVES_BB_04-800x533.jpg

Gün batımında, Müslüman aile ve arkadaşlar genellikle iftar ya da orucu bozmak için bir araya geliyorlar ve The Batter Halves takımı da, Central Park’taki oyunlarından sonra aynısını yapıyor. Genellikle rakip takımı da kendilerine katılmaya davet ediyorlar. Sporu oruçla dengelemeyi öğrendikleri gibi aynı zamanda beyzbol oynamayı da öğrendikleri için her şey takım için bir deneyim oluyor. Takımın %90’ı daha önce hiç oynamamıştı hatta kuralları bile bilmiyordu. Beyzbol becerileri büyüdükçe, takımın ailelerden oluşan elemanları da Central Park’ta birlikte büyümüşlerdir, ancak takımın gerçekten değer verdiği şey topluluğun büyümesidir.

Takımın oynadığı dokuz yıl boyunca, SCV softball topluluğu, maçtan önce veya sonra birlikte namaz kılmak için toplandıklarında onları ve rutinlerini tanımaya başladı. Bu, Ramazan uygulamaları ile birlikte, İslamiyet aleyhinde kalıpları ve yaftalamalarını hafifletmeye yardımcı oldu. Arif, Ramazan boyunca oruç tutmaya ve dua etmeye odaklanmanın, takımın hem sporcular hem de SCV topluluğu üyeleri olarak hem fırsatlarını hem de sorumluluklarını yansıtmalarına izin verdiğini söyledi. Ramazan tamamen bağışlama ve toplulukla ilgilidir, bu nedenle ekip üyeleri SCV softball topluluğunu dinleri ve uygulamaları hakkında eğitme fırsatını takdir etmişlerdir. Ayrıca Ramazan kutlamaları ve salgının birçok yerel yardım girişimini durdurması nedeniyle İnaya, şehir içindeki fakir Müslüman çocuklar için oyuncak arabalar hazırlamaya karar verdi. Ayrıca gençler için hijyen kitleri topluyorlar. Böylece genellikle Ramazan’ın sonu olan Ramazan Bayramı’nda verilen hediyeleri de alabiliyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.