islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Müslüman dünyada Yeni Yıl kutlamalarında ölümler

Müslüman dünyada Yeni Yıl kutlamalarında ölümler
Mirat Haber Ajansı

Perşembe günü dünyanın dört bir yanındaki Yılbaşı kutlamaları sırasında en az 11 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Büyük bir dünya pandemi krizi altındayken kutlamalardan meydana gelen ölüm ve yaralanmalar şaşkınlık oluşturdu.

Bosna-Hersek’te 8 genç öldü

Yeni Yıl kutlamaları sırasında karbon monoksit zehirlenmesinden Bosna-Hersek’in güneybatısındaki bir kulübede eğlenen sekiz genç erkek ve kadının kutlama sırasında öldüğü bildirildi. Polis sabah saat 10 civarında bir telefona aldı ve Posušje’nin güneybatı kasabasında birkaç kişinin ölü bulunduğu bir eve gitti. Bosna medyası, sekiz kişinin tamamının lise ve üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Esed’in kurşunundan kaçan Suriyeli kutlama kurşunuyla öldü

Kutlama amaçlı ateş edilen silahlar, Lübnan’ın doğusunda mülteci olarak yaşayan Suriyeli bir kadını öldürdü. Lübnanlı resmi haber ajansı Cuma günü yaptığı açıklamada, Beyrut havaalanında park halindeki bir uçağın da ayrı bir olayda vurulduğunu söyledi.

Irak’ta ölüm

Havai fişeklerin yanlış kullanılması, birden fazla yaralanma ve ölümden de sorumluydu. Bir sağlık yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Irak’ın farklı bölgelerinde Yeni Yıl kutlamaları nedeniyle ateş ve havai fişeklerde en az bir sivilin öldüğünü ve 25’inin yaralandığını söyledi.

Türkiye’de Ömer el-Abdullahi yaralanması

Türkiye’de Galatasaray’ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui, havai fişekle geçirdiği kaza sonucu gözünden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ankara Liv Hastanesi’nden Dr. Vedat Kaya’ya göre Elabdellaoui her iki gözünü de yaraladı. Norveçli görüşünü kaybetmemiş olsa da, bir gözü diğerinden çok daha ağır yaralandı ve olası uzun vadeli sonuçlarını söylemek için henüz çok erken.

Avrupa’da da ölümler

Bu arada Fransa’nın doğusunda 25 yaşındaki bir adam, onları incelemeye gittikten sonra havai fişeklerin patlaması sonucu öldürüldü. Almanya’da Cuma günü erken saatlerde, doğudaki Rietz-Neuendorf kasabasında 24 yaşındaki bir adamın bir başka ölümü daha bildirildi. Gece yarısından kısa bir süre sonra ev yapımı havai fişekler patladığında da bir kişi öldü. Bir başka doğaçlama havai fişek patlaması vakası, Almanya’nın batısındaki Osnabrueck kenti yakınlarında bir kişinin hayatını tehlikeye attı ve diğer ikisi yaralandı. Dortmund’da, yaklaşık 50 kişilik bir grup, sokaktaki yangın söndürücüleri boşaltarak, geçen arabalara havai fişek atarak ve bir çöp konteyneri ateşe verdiklerinde daha da büyük hasara neden oldu.

ETİKETLER: Yılbaşı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.