islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Müslüman Düşmanı Hırvat Polisi Vurup İntihar Etti

Müslüman Düşmanı Hırvat Polisi Vurup İntihar Etti

Mirat Haber Ajansı

Zagreb Emniyet Müdürlüğü, Pazartesi günü sağcı bir silahlı kişinin başkent Zagreb’deki Hırvat hükümet binasının önünde bir polis memurunu vurup yaraladıktan sonra kendisini öldürdüğünü açıkladı. Çatışma, Hırvat parlamento binası ve diğer önemli devlet kurumlarına ev sahipliği yapan Trg Svetog Marka’da (San Marko Meydanı’nda) sabah Pazartesi 8 sularında gerçekleşti. Polis olay yerindeki başka bir memurun, olaydan sonra kaçan ve daha sonra yakınlarda intihar eden saldırgana ateş açtığını, şahsın daha önce polis tarafından bilinmeyen 22 yaşındaki bir Hırvat vatandaşı olduğunu söylediler.

Hırvat medyası, saldırganın saldırının ardından Facebook’ta “yeterince dolandırıcılık” ve “insani değerlerin ayaklar altına alındığını” belirten bir mesaj yayınladığını bildirdi. Haberlere göre, daha önce Hırvat ordusunun 90’larda Boşnaklar ve Sırplara karşı işlediği savaş suçlarını desteklemek gibi tipik Hırvat sağcı propagandası yayınlıyordu. Tetikçi, savaşta savaşan babasından kalma otomatik bir silaha da sahipti. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç yaptığı açıklamada, Hırvatistan’da daha iyi silah kontrolü çağrısında bulundu. Olayda kullanılan silahın askeri silah olduğunu, bunların “şahsi koleksiyonların” bir parçası olmaması gerektiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.