islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Müslüman Kardeşler Yöneticisi İbrahim Münir, Londra’da Vefat etti

Müslüman Kardeşler Yöneticisi İbrahim Münir, Londra’da Vefat etti
4 Kasım 2022 12:50
A+
A-

Müslüman Kardeşler’in tarihinde yurt dışındaki ilk yöneticisi olan İbrahim Münir’in Londra’da vefat ettiği açıklandı.

MISIR DIŞINDAKİ İLK YÖNETİCİ OLMUŞTU
2020 yılında Müslüman Kardeşler Rehberlik Meclisi Başkanlığı’na vekaleten atanan Münir, 1928 yılından bu yana örgütün işlerini Mısır dışında yöneten ilk kişi olmuştu. İbrahim Münir, Mısır’da Mahmud İzzet’in tutuklanmasından iki hafta sonra yerine vekaleten İhvan Rehberlik Konseyi Başkanlığı’na atanmıştı.

87 yaşındaki Munir’in yaşlılığa bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği kaydedilirken, İhvan’dan yapılan açıklamada, “İbrahim Munir’in yasını tutuyoruz. Kendisi teşkilatın bayrak isimlerindendi” denildi.

İBRAHİM MÜNİR KİMDİR?
İhvan’ı vekaleten de olsa yurt dışından yöneten ilk isim olan İbrahim Münir, uzun süredir İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşıyordu. 1935 yılında doğan Münir, 1952’de Kahire Üniversitesi’ni bitirdi. İhvan’ın Rehberlik Ofisi Üyesi olan Münir, teşkilatın uluslararası yapılanmasının sekreterliğini yürütüyor ve Avrupa’daki İhvan Sözcüsü olarak görev yapıyordu. Münir 1955 yılında 5 yıl hapse mahkum edildikten sonra 1965 yılında tekrar tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır’ın darbe ile görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 2012’de Münir’in de aralarında bulunduğu pek çok kişi ve diğerleri için af çıkardı. Münir 2020 yılında yaptığı açıklamada, “Teşkilat hâlâ iyi durumda ve kapısı dönmek isteyenlere açıktır.” ifadelerini kullanmış, yurt dışında yaşayan İhvan mensupları arasında “çözümü için çaba sarf edilen bazı sorunlar olduğunu” kabul ederek “Biz melekler topluluğu değiliz” demişti.

Göreve geldikten sonraki ilk açıklamasında da Münir, İhvan kadrolarını bir arada tutma ve safları birleştirme çağrısında bulunmuştu.

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Müslüman Kardeşler Genel Mürşid Vekili Prof. İbrahim Münir’in #إبراهيم_منير vefatından dolayı Mir’at ailesi olarak  İslam milletine başsağlığı, kendisine Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret dileriz, mekanı cennet, makamı âli, tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.