islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

MÜSLÜMAN ŞEYH HAPİSTEN ÇIKMAYI REDDEDİYOR

MÜSLÜMAN ŞEYH HAPİSTEN ÇIKMAYI REDDEDİYOR
11 Mayıs 2022 09:59
A+
A-

Müslüman bir şeyh, Kenya mahkemesi tarafından kendisi hakkındaki terörle suçlamalarından beraat kararı çıkması sonrasında, mahkemenin kendisini serbest bırakmamasını istedi.

Gayo Gorsa Buru, mahkeme tarafından beraat ettikten sonra geçmişte aynı suçlarla suçlanan birkaç sanıkta olduğu gibi, serbest bırakıldıktan sonra hükümet görevlileri tarafından kaçırılıp öldürüleceğinden korktuğunu söyledi.

Kenyalı yetkililer 2018’de Boro’yu tutukladı ve onu terörist bir grubu teşvik eden materyalleri elinde bulundurmakla ve Somalili grup Al-Shabab ile birlikte komplo kurmakla suçladı.

Başkent Nairobi’deki mahkeme, Borough’un 30 gün hapiste kalmasına izin verdi.

Nairobi’deki Milimani Mahkemesi’nde kıdemli bir yargıç, mahkemenin Şeyh Buro’ya karşı herhangi bir suçlamada bulunamadığını söyledi.

Avukatı, şeyh cezaevinden serbest bırakıldığında devletin kendisine koruma sağlayacağına dair Yüksek Mahkeme’den garanti vermesini talep etti.

Yargıç Wendy Micheny, Borough’un davasını dinlerken, maksimum güvenlikli Kamiti Hapishanesi’nde kalmaya devam etmesi için ödeme yapması gerektiğini söyledi.

Kötü şöhretli hapishanede kalma isteği, Burrow’un hayatı için hissettiği tehlikeyi açıklayabilir.

Kenya, geçtiğimiz yıllarda El-Şebab hareketiyle bağlantılı olmakla suçlandıktan sonra mahkeme tarafından beraat ettirilen çok sayıda Müslüman şeyh’in öldürülmesine tanık oldu. Ancak buna rağmen hükümet bununla herhangi bir bağlantısı olduğunu reddediyor.

2014  yılında Makaburi olarak bilinen Şeyh Ebu Bekir Şerif Ahmed, sahil kenti Mombasa’da serbest bırakılır bırakmaz adliye binasına sadece birkaç adım uzaklıkta vurularak öldürüldü. Macaburi destekçileri ise suikast konusunda güvenlik güçlerini suçladı.

Bu olaydan önce aynı şehirde iki şeyh daha öldürülmüştü.

Makaburi’nin öldürülmesinden dört ay önce, Kenyalı bir terörle mücadele polis memuru BBC’ye, Eş-Şebab şüphelileriyle nasıl başa çıktıklarını açıkladı.

Açıklamada bulunan polis aynı zamanda; “Kenya’daki dava sistemi polisin lehine çalışmıyor, bu yüzden onları ortadan kaldırmayı seçtik” dedi.

Uluslararası Af Örgütü ve diğer insan hakları örgütleri Kenya polisini yargısız infazlar ve adam kaçırmalar da dahil olmak üzere acımasız yöntemler uygulamakla suçluyor.

Uluslararası Af Örgütü, geçen yıl 33 kişinin polis memurları tarafından zorla kaybedildiğini, ancak Kenya polisi tarafından bu suçlamaların reddedildiğini söyledi.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.