islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Afgan radyo muhabiri araba pusuda vurularak öldürüldü

Afgan radyo muhabiri araba pusuda vurularak öldürüldü
Mirat Haber Ajansı

Voice of Ghor radyosunun genel yayın yönetmeni Besmullah Adil Aymak, Cuma günü Gur eyaletinin başkenti Firuzgah kentine giderken vurularak öldürüldü. Afgan radyo gazetecisinin öldürülmesi, onu Afganistan’da iki ay içinde öldürülen beşinci medya çalışanı yaptı. Cinayetin sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi. Gazeteciler, politikacılar ve insan hakları savunucuları da dahil olmak üzere önde gelen şahısların hedefli öldürülmeleri son aylarda daha yaygın hale geldi.

Taliban taktikleri mi?

Taliban ile devam eden barış görüşmelerine rağmen Afganistan’da şiddet arttı. Geçen ay da Afgan gazeteci Rahmatullah Nekzad doğudaki Gazne şehrinde öldürülmüştü. Haberlere göre, evinin yakınındaki bir camiye giderken kimliği belirsiz saldırganlar tarafından vurularak katledildi. Geçen yıl Kasım ayında da, Radio Liberty muhabiri Aliyas Dayi, Güney Leşkergah şehrinde bir arabaya bombalı saldırıda öldürüldü.

Taliban, Eylül ayında Katar’ın başkenti Doha’da başlayan barış görüşmelerinde güç kazanmaya çalışırken şiddeti de kullanmakta. Müzakereler şu anda Ocak ayı başına kadar ara verilerek tatile girmişti.

Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CJP) Aralık 2020’de yayınladığı bir rapora göre, cinayete misilleme olarak seçilen gazetecilerin sayısı geçen yıl iki katından fazla arttı. 2020 yılında küresel olarak en az 30 gazeteci öldürüldü. 21’i yaptıkları işlere karşı misilleme olarak seçildi. Rapor, diğerlerinin çatışmada, çapraz ateşte veya tehlikeli hale gelen başka bir görevde öldürüldüğünü söylüyor. Afganistan, önemli sayıda bu tür cinayetlerin yaşandığı ülkeler listesinde en üst sıralarda yer almakta.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.