islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müslüman Soykırımına Nobel Desteği

Müslüman Soykırımına Nobel Desteği

Bu yılki Nobel Edebiyat ödüllerinin iki kazananından bir olan Avusturyalı yazar Peter Handke edebiyat alanında ne büyük sıçramalar yaptığı iddia edilirse edilsin Bosna-Hersek’teki Müslümanların 1992-1995 arasındaki soykırımında Sırp soykrımcıların tarafını tutmuş cinayet yanlısı bir ahlaksızdır. Edebiyatın edep önkoşuluna uymayan bir soykırım destekçisidir.

Peter Handke Avrupa ortasındaki soykırımın en yoğun olduğu dönemlerde Slobodan Miloşeviç ve onun katil dostlarına destek verdiği demeçlerle, hatta bizzat o topraklara giderek eli kanlı Çetnik (Çeteci Sırp) katillerle el ele kol kola alaycı ve aşağılayıcı konuşmalarla tanınmıştı. Ahlaklı insanlarca, dürüst Batılı edebiyatçılarca eleştirilmişti. 

Handke bununla da kalmamış, soykırımı savunmak için İngilice’de A Journey to the Rivers: Justice for Serbia olarak basılan “Nehirlere yolculuk: Sırbistan için adalet” adlı bir kitap da yazmıştı. Miloşeviç adına tanıklık yapmak için başvurmuş, sapık soykırımcının cenazesine katılıp duygusal destek vermişti. 

Nobel ödüllü Avusturyalı için ne Srebrenitsa’da DNA testiyle kimliğiyle kanıtlanmış sekiz bini aşkın ceset ne de onun dışında yüzbinlerce maktul hiç var olmamıştı. Pişkin pişkin Avrupa medeniyetinin böyle davranmasını emrettiğini söylüyordu.

Bu da ukala çok bilmiş İskandinavların verdiği Nobel ödülünün özellikle edebiyat ve barış alanında ne denli değersiz ne denli pislik içinde olduğunu gösteriyor. Katilleri savunan bir insanın bırakın yüceltilip onurlandırılması, hiçbir toplantıya asla çağrılmaması gerekir. Ama işte 2019’da Nobel komitesi aşağılık bir soykırımcıyı yere göğe koyamıyor. 

Ancak ne yazık ki Nobel Edebiyat ödülünün Müslüman ve Türk düşmanlığı bilinen bir gerçek. Formülüyse basit: Türklere, Müslümanlara hakaret etmek.  2005 yılında Miloseviç’e destek veren Harold Pinter da Nobel aldı.Önceden Sırp İvo Andriç ve Yunan Kazancakis de Müslümanlara ve Türklere hakaret eden romanlarını yayınlayıp ödüllerini almışlardı. 

Orhan Pamuk da aynı şekilde Müslümanlara ve Türklere hakaret etti, onların soykırımcı katiller olduğunu ilan etti ve altı ay geçmeden bu çok arzuladığı ödülüne kavuştu. 

Nobel edebiyat için Türkler ve Müslümanlara küfretmek, soykırımlara destek vermek, katillere yalakalık yapmak tek başına yeterli değil belki; bir şeyler karalamak da gerekiyor. Ama görünen o ki büyük avantaj sağlıyor.

Süleyman Nazif KALAYCI

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.