islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Myanmar Müslümanlara Hak Tanımıyor

Myanmar Müslümanlara Hak Tanımıyor

Mirat Haber Ajansı

Myanmar, Perşembe günü yaptığı açıklamada, soykırım gören Müslüman Rohingya topluluğuna yönelik temel vatandaşlık haklarını reddetmeye devam ettiğini söyledi.

Bangkok merkezli Fortify Rights adlı bir insan hakları yönelimli STK, Myanmar hükümetinden yetkililerin uluslararası kamplarda Rohingya’ya Ulusal Doğrulama Kartları vermeye yönlendiren bir iç iletişimi ortaya çıkardı. Belge, ekibin kartları ‘Bengal halkına’ vermekle görevlendirileceğini belirtiyor. Bengal halkı terimi, Myanmar yetkilileri tarafından Rohingya Müslümanlarına atıfta bulunmak için sıklıkla kullanılan ve Bangladeş’ten olduklarını ve etnik Rohingya kimliklerinin mevcut olmadığını ima eden bir terim.

STK, Myanmar tarafından, Ülke İçinde Yerinden Olmuş Kişiler için kampları kapatmaya çalıştığını söyleyen yeni bir stratejiyi de değerlendirdi. Belgenin yetkililere, kapatılması planlanan kamplarda vatandaşlık doğrulamasını kolaylaştırma talimatı verdiğini belirtti. STK, stratejinin geçen yıl ülkenin Sosyal Refah, Yardım ve Yeniden Yerleşim Bakanlığı tarafından kabul edildiğini söyledi.

BM tarafından dünyanın en çok zulüm gören toplumlarından biri olarak tanımlanan Müslüman Rohingyalar, 1970’lerin başlarından bu yana Myanmar’ın kuzeyindeki Rakhine eyaletinde sistematik soykırımla karşı karşıya.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.