islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

NEDEN GÜNEY AFRİKA DA ÖRNEĞİN MISIR DEĞİL?

NEDEN GÜNEY AFRİKA DA ÖRNEĞİN MISIR DEĞİL?
21 Aralık 2023 16:06
A+
A-

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) baş vurdu. Ve İsrail‘in Gazze‘de işlediği savaş suçlarına yönelik soruşturmanın bir an önce başlatılmasını istedi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, bu sebeple basına bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail’in savaş suçlarına ilişkin UCM’ye gerekli belgeleri sunduklarını belirtti. Bununla birlikte mahkemenin soruşturmayla ilgili harekete geçmesini beklediklerini dile getirdi.

Ramaphosa UCM’nin Filistin’de işlenen savaş suçlarından sorumlu olanları suçlama yetkisi bulunduğuna dikkati çekerek, “UCM’nin kendi tüzük, kural ve düzenlemelerine uygun hareket etmesini istiyoruz” dedi.

UCM’nin bu konuda harekete geçeceğinden emin olduklarını kaydeden Ramaphosa, Ayrıca İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarını “uluslararası insani hukukun ihlali” olarak vasıflandırdı.

GÜNEY AFRİKA BÜYÜK ELÇİLİĞİNİ DE KAPATMIŞTI

Hatırlanacağı üzere  Güney Afrika Gazze’de soykırım uyarısı yapmış, bundan dolayı Tel Aviv’deki tüm diplomatlarını geri çağırmıştı. Ayrıca Güney Afrika’daki Siyonist Büyükelçiliği de kapatılmıştı. Gazze’nin Güneyindeki Refahiye sınır kapısı Mısır’ın… Bu kapıdan bile İsrail’in onayı olmadan Filistinlilere yardım gidemiyor.

MURSİYE DARBE

Mısır gibi İsrail’den çok çok  nüfuslu bir ülke için bundan daha büyük bir utanç olabilir mi? Hadi bunu da geçtik. UCUM’a olsun müracaat edilemez miydi?

Olaylar bir daha gösterdi ki İsrail’e dolaylı destek Amerika bağımlısı Mısır  ve benzeri ülkelerden geliyor. Seçilmiş Mursi’nin darbe ile indirilmesinin sebebi şimdi daha iyi anlaşılıyor. Mursi başta olsaydı Mısır Türkiye ittifakı bile İsrail’i, durdururdu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE