islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3945
EURO
34,6201
ALTIN
2.394,26
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN
30 Aralık 2023 10:00
A+
A-

İsrail’in Gazze’deki Katliamına Karşı Vicdan Yürüyüşü

Gazze‘deki Acımasız Katliam İsrail devleti, tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de Filistin halkına tarihte eşine az rastlanır bir barbarlık uyguluyor. İnsan hakları ve adalet konuşulurken, Müslümanlar söz konusu olduğunda batılı devletlerin çifte standartları devreye giriyor. İsrail’e yönelik göz yumma eğilimi, küresel bir adaletsizlik ve duyarsızlık örneği sergiliyor.

Dünya Gazze Oluyor Dünyanın dört bir yanından insanlar, vicdanlarının sesini dinleyerek Filistin halkıyla dayanışma içinde. Gazze’de yaşanan insanlık dramı, çocuk hakları, kadın hakları ve temel yaşam hakları gibi evrensel değerlerin ihlal edilmesine karşı bir bilinç uyandırıyor. İnsan olmanın gereği olarak tüm halklar, Gazze’nin acısını paylaşıyor ve ses oluyor.

Birlikte Yürüyoruz 1 Ocak 2024 sabahı, İstanbul’da Galata Köprüsü’nde düzenlenecek büyük bir yürüyüşle Filistin’in sesi olacağız. Sivil Toplum Kuruluşları, kurumlar ve bireyler, birliğimizi ve beraberliğimizi dünyaya göstermek üzere buluşacak. Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye ve Yeni Camii’de kılınacak sabah namazının ardından, Sultanahmet Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Galata Köprüsü üzerinden devam edecek. Bu tarihi yürüyüş, Cumhuriyet tarihimizin en kitlesel gösterilerinden biri olacak.

Sesimizi Yükseltiyoruz Filistin meselesi, tüm insanlığın meselesi olarak ele alınıyor. Parçalanmış bedenlerini toplayan babalar, isimlerini çocuklarının koluna yazan anneler ve yaşanan tüm dram, bizim de meselemizdir. Filistin, haksızlıklara ve zulme karşı mücadelemizin bir parçasıdır. Bu yürüyüş, Filistinlilere yapılan zulme ve insanlık dışı politikalara karşı dünya çapında bir farkındalık ve tepki yaratmayı amaçlıyor. Galata Köprüsü’nde atılacak her adım, zulme karşı birlikte yükselen vicdanların sesi olacak.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.