islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

NİÇİN EBEDÎ CENNETLER İÇİN YARIŞMIYORUZ?

NİÇİN EBEDÎ CENNETLER İÇİN YARIŞMIYORUZ?
4 Mayıs 2022 12:10
A+
A-

 

Biz insanları en güzel şekilde yaratan Yüce Allah, bizler için ebedî hayat takdir etmiştir. Kendisine inanan ve yönelen mü’minler için de güzelliklerle dolu Cennet’ler yaratmıştır.

Sözlü ve fiili olarak da kendisinden Cennet’leri istememizi  ve bunun için koşuşturmamızı ve de yarışmamızı şöylece emretmektedir:

{“Rabbinizin bağışına,  emirleri ve yasakları uyanlar için  hazırlanmış olup genişliği gökler ve yer kadar olan Cennet’e koşun!  (Al-i İmran 133)

Rabbinizin bağışına ; Allah’a ve peygamberlerine inananlar için hazırlanmış olup genişliği gökle yerin genişliği kadar olan Cennet’e koşuşun. İşte bu, Allah’ın lütfudur ki onu isteyene verir. Allah büyük lütuf sahibidir.” (Hadid 57/21)}

Bu sohbet yazımızda sizlere Cennetleri isteyip onlar için yarışmanın  ne anlama geldiğini Dinimizin temel kaynakları olan Kurân ve Sünnet ikilisinden hareketle açıklamaya çalışacağız?

Işık hızı ile hareket edebilen, çevresindeki canlı ve cansız sayısız varlıklarla konuşabilen ve onlara bakışlarıyla emirler verebilen dolunay gibi aydınlık, güzeller güzeli ebedî bir rûh-beden varlığına sahip olmak ister misiniz?

Dünya ölçeğinde büyük mü büyük, ileri teknoloji ile donanımlı mı donanımlı özel bir ülkenin sonsuza dek sizin olmasını ister misiniz?

Yaşayıp yöneteceğiniz bu ülkede, ormanlarla çevrili, çeşit çeşit meyve ve gül ağaçlarıyla bezeli, içinden değişik renkler ve tatlarda nehirler akan, kaynaklar fışkıran yemyeşil alanlar içinde altın, gümüş ve değişik mücevherlerden yapılmış saraylarınız olmasını ister misiniz?

Sedeflerindeki inciler gibi göz kamaştırıcı eğitimli ve cazibeli hizmetçilerinizin sanat harikası servis takımları ile bin bir çeşit yemekler, meyveler ve misk kokulu mühürlü kaynaklarından alınmış sağlıklı içeceklerle size ve dostlarınıza hizmet sunmasını ister misiniz?

Dünya güzeli erkekler ve kadınlardan çok daha cazibeli olacak, ahlâk ve yüz güzellikleri vasfedilemez niteliğe bürünecek eşlerle, kalıcı rûhsal ve bedensel zevkleri zirvede yaşamak ister misiniz?

Tabii konuşmaların bile ileri derecede zerâfet ve güzellik kazanacağı bir yaşamda, şaheser salonlarda, dev sanatçıların hiçbir gözün görmediği enstrümanları ve hiçbir kulağın işitmediği büyüleyici sesleriyle sürekli olarak verecekleri, mûsiki ziyafetlerini dinlemek ister misiniz?

İhtişamları karşısında ürperdiğimiz dağların daha büyüklerinin zirvelerine tırmanmak, dev dalgalarından ürktüğünüz denizlerin daha azametlilerinin derinliklerine dalmak, büyülenerek hayranlıklarla izlediğiniz yıldızların daha görkemlilerine ulaşmak ve aralarında bitmeyecek yolculuklar yapmak ister misiniz?

Başta insanlık semasının yıldızları olan Peygamberlerle, tarihler boyu milyonları erdemlere yönlendirmiş mümin alimler ve yöneticilerle, insan hakları ve hürriyetleri uğruna devrimler yapmış, can vermiş imanlı yüce şahsiyetlerle, özetlersek, büyük insanlarla ebedî dostluklar kurmak, sohbetler yapmak ister misiniz?

Hz. Âdemden beri yaşamış ve Kıyamet Günü’ne kadar yaşayacak inançlı ve fazîletli insanların, cinlerin ve de meleklerin katılacağı, ileri medeniyetlerin yaşanacağı ve barışın hakim olacağı bir âlemde ebediyen mutluluk içinde yaşamak ister misiniz?

Bütün varlıkların, tüm güzeller ve güzelliklerin yaratıcısı olan Allah’ın tanımlanamaz zatî güzelliklerine bakmak, O’nun ebediyen sürecek sevgisi altında bulunmak, O’nun Selâmı ve konuşmalarına muhatap olmak ister misiniz?

Fizik âlemde hiçbir gözün görmediği ve göremeyeceği, hiçbir kulağın işitmediği ve işitemeyeceği ve hiçbir kalbin tasavvur etmediği ve edemeyeceği sonsuz nimetleri, zevkleri ve mutlulukları, fizik ötesi ebedî bir âlemde yaşamak ister misiniz?

Konumunuz, gücünüz ve düzeyiniz ne olursa olsun ergin bir insan olarak bütün bu isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 Nasıl mı?

Sizleri yaratan ve size pek merhametli olan Rabbinizin emirleri ve yasakları çizgisinde Kurânî bir hayat yaşamakla.

ALİ RIZA DEMİRCAN 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.