islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nijer’in batısında kurulan pusuda 16 asker öldürüldü

Mali sınırına yakın Tahoua bölgesinde askeri bir devriye gezen pusuda on altı Nijeryalı asker öldürüldü ve bir diğeri de kayıptı.

Nijer’in batısında kurulan pusuda 16 asker öldürüldü

Mali sınırına yakın Tahoua bölgesinde askeri bir devriye gezen pusuda on altı Nijeryalı asker öldürüldü ve bir diğeri de kayıptı.

Mirat Haber Ajansı

Mali sınırına yakın Tahoua bölgesinde askeri bir devriye gezen pusuda on altı Nijeryalı asker öldürüldü ve bir diğeri de kayıptı. Tahoua yetkilisi İbrahim Miko, Cumartesi günü haydutlar tarafından düzenlenen saldırı sırasında, geçiş ücretinin 16 ölü, altı yaralı ve bir kayıp olduğunu açıkladı. Saldırıya uğrayan devriye komutanı Teğmen Maman Namewa’nın cenazesine katıldı. Batı Nijer’in Mali ve Burkina Faso sınırlarına yakın geniş çöl bölgesi Tahoua 2012’den beri şiddet görüyor. Mart ayında, Nijer’in Mali sınırına yakın üç köye isyancı savaşçıların saldırısında toplam 141 kişi öldü. Son yıllarda Nijer’de silahlı grupların yaptığı en kötü saldırılardı.

Sixteen soldiers were killed and another missing in an ambush in western  Niger - the Gulf - Algulf

Birleşmiş Milletler’in 189 ülkeyi kapsayan kalkınma sıralamasına göre dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer, Mali ve Nijerya’dan yayılan şiddetle mücadele ediyor. Batı Nijer’deki saldırılar genellikle El Kaide ve DAeŞ ile bağlantılı silahlı gruplara atfediliyor. Sivillere yönelik bu tür saldırılar, bu yıl Nijer’in batısındaki köylerde ve kamplarda öldürülen 300’den fazla insanla çoğaldı. Pazar günü hükümet, askerlerin ülkenin batısında yakalanmaktan kaçmaya çalıştıktan sonra 24 şüpheli teröristi öldürdüğünü açıkladı. Savunma bakanlığından yapılan açıklamada, şüphelilerin pazar kasabası Banibangou’ya bir saldırı planladıklarını, ancak ordunun alarma geçirildiğini ve bir silahlı çatışmanın ardından 28 Nisan’da 26 kişinin tutuklandığını, ancak iki kişi dışında kaçma teşebbüsünde öldürüldüğünü belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.