islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Nijerya’da COVID-19 ve petrol fiyatlarının düşmesi sonucu ekonomi küçüldü

Nijerya’da COVID-19 ve petrol fiyatlarının düşmesi sonucu ekonomi küçüldü

Mirat Haber Ajansı

Resmi verilere göre Nijerya, gayri safi yurtiçi hasılasının art arda ikinci çeyrekte daralmasının ardından resesyona girdi. Afrika’nın en büyük ekonomisi 2016’dan beri ilk kez resesyonda. Dört yıl önceki resesyon uzun yıllar sonra bir ilk oldu ve ertesi yıl ülke ondan çıktı. Bununla birlikte, Müslüman çoğunluklu ülkeler arasında ilk üçte yer alan Nijerya’da büyüme kırılgan olarak ilerledi ve bu yıl da COVID-19, düşük petrol fiyatları nedeniyle ekonomiyi sert bir şekilde vurdu.

Döviz gelirlerinin yüzde 90’ı için ham petrol satışlarına güven kıtanın en büyük petrol üreticisi ve ihracatçısı Nijerya normalde günde ortalama iki milyon varil üretim yapıyor. Ancak pandeminin etkileri ve düşük petrol fiyatları üretimi yaklaşık 1,4 milyon varile düşürdü. Kale’nin aktardığı verilere göre petrol sektörü, geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 6,49’luk büyümeye karşı üçüncü çeyrekte yüzde 13,89 daralırken, petrol dışı sektörler eylül ayına kadarki üç ayda yüzde 2,51 küçüldü. Hükümet daha önce, ekonominin bu yıl en kötü senaryoda yüzde 8,9 küçülmesini beklediğini söylemişti. Uluslararası Para Fonu, bu yıl Nijerya’nın gayrı safi yurtiçi hasılasında da yüzde 5,4 düşüş öngörüyor.

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.