islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nijerya’nın 60. Bağımsızlık Yılında Buruk Umutlar

Nijerya’nın 60. Bağımsızlık Yılında Buruk Umutlar

Mirat Haber Ajansı

Nijerya Hükümeti, Nijerya’nın 60. bağımsızlık yıldönümü kutlamalarının 30 Eylül 2021’e kadar bütün bir yıl boyunca kutlanacağını söyledi. Bu, Başkan Muhammadu Buhari’nin 60’ıncı bağımsızlık yıldönümü kutlamasının logosunu ve temasını açıklarken geldi. Kraliçe II. Elizabeth’in Nijerya anayasasını 1 Ekim’de ilk Başbakan’a teslim ettiği günün vesilesiyle, başkentte bir başkanlık yayını ve bir şeref kıtası ve geçit töreni düzenlenecek. Buhari, koronavirüs salgınının belası nedeniyle bu yıl yıldönümü kutlamalarının az katılımla yapılacağını söyledi. Başkan, logonun nasıl kabul edildiğine dair fikir verdi. Bu yılki kutlamalar “Together Shall We Be” (Birlikte Olacağız) resmi sloganı altında yapılacak. Daha birleşik ve daha uyumlu bir Nijerya oluşturmak için seçilmişti. Yönetiminin bundan böyle kapsayıcılığı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Afrika’nın en kalabalık ülkesi, dünyanın en üretken ikinci film endüstrisine ve dünya çapında ünlü müzik sahnesine sahip kıtasal bir kültür merkezi haline geldi. Ancak Atlantik Okyanusu’ndan yarı kurak Sahel’e yayılan geniş ülke, 2018’de küresel olarak en yüksek aşırı yoksulluk oranına sahipti. 77 yaşındaki Cumhurbaşkanı Buhari, ilk olarak yolsuzluğun üstesinden gelme vaatleri üzerine seçildi, ancak çok az başarı elde edildi. Düşen petrol gelirleri, Nijerya’nın 2016’da çeyrek yüzyıldan fazla bir süredir ilk resesyonuna yol açtı. COVID-19 salgını şu anda ülkeyi bu yıl başka yöne doğru itiyor. Kuzeydoğudaki silahlı gruplar son 10 yılda 36.000’den fazla insanı öldürdü ve tahminen 2,4 milyon insanı evlerinden kaçmaya zorladı. Nijerya’nın merkezinde ve kuzeybatıda, etnik açıdan karışık ancak ağırlıklı olarak Hristiyan İgbo çiftçiler ile Müslüman Fulani çobanları ve ayrıca kanunsuzlar ve suç çeteleri arasında çatışmalar sürüyor. Nijerya’nın petrole bağımlı ekonomisi 40 yılın en kötü durgunluğuyla karşı karşıyayken, gençler inovasyon ve yatırım yoluyla çok ihtiyaç duyulan değişimi getirme konusunda daha fazla söz sahibi olmak ve umut etmek konusunda endişeli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.