islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hindistan’daki Covid krizi derinleşirken camiler koğuş olarak kullanılıyor

Hindistan’daki Covid krizi derinleşirken camiler koğuş olarak kullanılıyor
Mirat Haber Ajansı

Hindistan hastaneleri ve tıbbi tesisler, COVID-19 vakalarındaki son artışla bunaldıkça, Müslüman kuruluşlar ve bireyler, kritik hastalara oksijen kaynakları ve yatak alanı sunarak ülkenin sağlık sistemi üzerindeki artan yükü hafifletmeye yardımcı olmak için destek oluyorlar. Hindistan, resmi rakamlara göre koronavirüs salgından ABD’den sonra en çok etkilenen ikinci ülke ancak gerçekte birinci ülke. Şu anda 18,3 milyondan fazla doğrulanmış vaka ve 204,832 ölüm var, ancak uzmanlar rakamların oldukça eksik sayıldığına inanıyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 379.257 yeni vaka ve 3.645 yeni ölümle rekor sayıda vaka ve ölüm daha açıkladı.

Müslüman gruplar, Gucarat eyaletinin Vadodara şehrinin Cihangirpura Camii gibi ibadethaneleri geçici COVID-19 bakım tesislerine dönüştürmeye başladı. Şehirdeki COVID-19 durumu iyi değil ve insanlar hastanelerde yatak bulamıyor, bu yüzden cami yöneticisi İrfan Şeyh, halka rahatlık sağlamak için tesisi açmaya karar verdiklerini belirtti. Tesisin açılmasından sonraki bir gün içinde 50 yatağın tamamı kullanılıyor, böylece hastanelerin ne tür bir baskı altında olduğu tahmin edilebileceğini ifade eden diyen Şeyh, oksijen kaynağı bulunursa tesisin 50 yatak daha ekleyebileceğini söyledi. Aynı şehirdeki Dar-ül-Ulum camii, 142 adet oksijenli yatağın yanısıra 20 hemşire ve üç doktorla kapılarını açtı. Caminin yönetim kurulu üyesi Eşfek Malik Tandalya, 1000 yataklı COVID-19 tesisi kurabileceklerini, ancak oksijen tedarikinin bir engel olduğunu söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin kilit eyaleti olan Gucarat, ülkede en kötü etkilenenlerden. Salı günü yaklaşık 1.500 vaka ve 150’den fazla ölüm bildirdi. Yerel makamlar, eyalette artan vakaların ortasında daha sert sokağa çıkma yasakları ilan ettiler. Birçoğu şimdi Modi’yi, BJP’nin düzenlediği yaygın siyasi mitingler nedeniyle Hindistan’ın içinde bulunduğu durumdan doğrudan suçluyor. Hintli yazar Arundhati Roy, Modi’nin koronavirüs krizini ele almasını ve koronavirüse karşı erken “zafer” ilanını eleştirerek bunu “insanlığa karşı açık suç” olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.