islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Avrupa basını: Savaşın eşiğinden dönüldü! Devreye Türkiye girdi

Avrupa basını: Savaşın eşiğinden dönüldü! Devreye Türkiye girdi
5 Ocak 2022 15:00
A+
A-

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı’nın Sırp üyesi Milorad Dodik’in ayrılıkçı söylemlerinin sonrası Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçen hafta bu ülkeye yaptığı ziyaret Avrupa basınında manşette yer aldı.

Bakan Akar’ın Bosna Hersek’e yaptığı ziyaret ardında Avrupa basını, “Bosna-Hersek’te garantör Türkiye” söyleminde bulunuldu.

TÜRKİYE ‘ARABULUCU OLARAK ÇALIŞABİLİRİZ’ MESAJINI VERDİ”

EU Observer, Başkanlık Konseyi üyeleri Hırvat Zeliko Komsic, Sırp Milorad Dodik ve Boşnak Sefik Dzaferovic’yle görüşen Bakan Akar’ın “Bizler Bosna Hersek’i bir bütün olarak görüyoruz. Türkiye Bosna’da arabulucu olarak çalışabilir” dediği belirtildi.

TÜRKİYE SIRP MİLLİYETÇİLERE ‘YAPTIĞINIZ YANLIŞ’ DEDİ”

EURACTIV internet sitesi de “Türkiye, Sırp kanun koyuculara yaptıkları eylemlerin ‘yanlış’ ve ‘tehlikeli’ olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Bosna ile güçlü bağları bulunuyor. Erdoğan, Bosna Hersek’in savaş dönemi lideri Aliya İzzetbegoviç’i övgüyle anıyor diğer yandan da Bosna’nın üçlü etnik gruplar arası başkanlığıyla da dostane ilişkiler geliştiriyor” ifadelerine yer verdi.

SIRPLARIN TEPKİ ÇEKEN TASARISI

Dodik’in ve ülkedeki diğer Sırp kanun yapıcı isimler, ay başında ülkenin bir parçası olan Otonom Sırp Cumhuriyeti’nin Bosna Hersek ordusu, vergi sistemi ve yargı sisteminden çıkması yönünde bağlayıcılığı bulunmayan bir tasarı sunmuştu. Tasarı özellikle ülkenin bütünlüğünün bozulmasını istemeyen AB ülkelerinde sert tepkilerde bulundu.

Bakan Akar, başkent Saraybosna’da Kovaçi Şehitliği’nin ardından Bosna Hersek Savunma Bakanlığı’nı da ziyaret gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.