islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Okyanusya’ya Yönelik Türkçe Dersleri Başlatılıyor

Okyanusya’ya Yönelik Türkçe Dersleri Başlatılıyor
4 Mayıs 2020 11:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Türk dilini Avustralyalılara ve Yeni Zelandalılara dijital bir platformda öğretmek üzere yeni bir girişim başlatıldı. Türkiye’nin devlet tarafından işletilen kültür kurumu Yunus Emre Enstitüsü Cuma günü yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirildiğini ve Okyanusya kıtasında İngilizce konuşan Avustralya ve Yeni Zelanda’da Türkçe eğitimi vereceklerini bildirdi. Bunun Korona virüs pandemisi nedeniyle hızla artan dijital ortam kültürel faaliyetlerin bir parçası olduğunu da ekledi.

Kurslar Ürdün, İngiltere, Katar, Ukrayna, Kazakistan, Tunus, Romanya ve Polonya dahil olmak üzere birçok ülkedeki kurslar için zaten hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü, kültürel değişimi artırmak için Türkiye’nin dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak için çalışan bir kamu kuruluşu. Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Avustralya ilişkilerini kültür, sanat, tarih ve dil eğitimindeki etkinliklerle desteklemeyi amaçlıyor. Dersler ücretsiz ve Enstitü uzman öğretmenleri tarafından verilen kurs hakkında bilgi almak isteyenler, melbourne@yee.org.tr adresine e-posta göndererek ayrıntılı bilgi alabilecekler. Dersi başarıyla tamamlayanlara Türkçe Dil Sertifikası verilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.