islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Omicron’da 2 Yeni Belirti Saptandı

Omicron’da 2 Yeni Belirti Saptandı
18 Ocak 2022 16:35
A+
A-

Kovid-19 pandemisinin en güçlü varyantı olan Omicron, dünya genelinde en yaygın olan varyant haline geldi. Bulaş hızının çok yüksek olduğu Omicron varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı. Soğuk algınlığı ile benzer belirtiler gösterdiği için Omicron varyantının ayırt edilmesinde güçlük yaşanıyordu. Uzmanlar Omicron varyantının ayırt edici iki semptomunun ne olduğunu açıkladı. ABD merkezli Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) ise bu belirtileri ekleyerek Omicron belirtilerini birer birer sıraladı.

Omicron ile ilgili yeni ayrıntılar geldi. ABD merkezli Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) Omicron belirtilerini sıraladı. Listede iki yeni semptom yer aldı. İşte ayrıntılar…

Koronavirüsün diğer varyantlarına göre daha hızlı yayılması ile dikkat çeken Omicron varyantında iki yeni semptom ortaya çıktı.

İKİ YENİ SEMPTOM TESPİT EDİLDİ

Sağlık uzmanları son zamanlarda kusma ve mide bulantısı yaşayan kişilerin sayısında bir artış olduğunu tespitini yaptı.

Koronavirüsün eski türevlerinin ayırt edilmesinin daha kolay olduğunu söyleyen uzmanlar Omicron’un daha fazla soğuk algınlığı ile karıştırıldığını söylüyordu.

Delta varyantı benzeri daha eski suşlardaki semptomlar; nefes darlığı, yeni ve sürekli bir öksürük, ateş etrafında yoğunlaşıyordu.

Omicron’da ise, boğazda kaşınma, yorgunluk, kas ağrısı gibi semptomlar daha çok dikkat çekiyordu.

İki yeni semptomla beraber Omicron’un varlığının daha kolay tespit edileceğini belirten uzmanlar bu belirtilere sahip olmanın mutlaka koronavirüse işaret etmediğini de vurguladı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİNİN LİSTESİ GÜNCELLENDİ

ABD merkezli Hastalık Kontrol Merkezi, ABD’deki başlıca varyantlardan biri olarak Omicron’un varlığını yansıtmak amacıyla Covid 19 semptomları listesine güncelleme getirdi. Bunlar;

Ateş veya titreme,

Öksürük,
Nefes darlığı veya nefes almada zorluk,

Tükenmişlik,
Kas veya vücut ağrıları,

Baş ağrısı,
Yeni tat veya koku kaybı,

Boğaz ağrısı,
Tıkanıklık veya burun akıntısı,

Mide bulantısı ya da kusma,
İshal.

İngiltere merkezli NHS , önceki varyantlardan en yaygın üç semptomu listelemişti. Bunlar ise;

Yüksek ateş

Öksürük ve tat ve/veya koku alma duyusunda bir kayıp veya değişiklik…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.