islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor: BakanlıktanYeni Sistem Detayları

Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor: BakanlıktanYeni Sistem Detayları

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı…

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) “Onaylı Randevu” dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Yeni sistemde randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak.

Sağlık Bakanlığı, yeni uygulama hakkında merak edilen 10 soruyu ve yanıtlarını vatandaşla paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS‘ de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz.” açıklamasını yapmıştı. 13 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan yeni sistem ile hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı verimli kullanma imkanı sunacak

Randevular artık daha verimli kullanılacak. 13 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan Onaylı Randevu Sistemi, hastaların ve hekimlerin zamanını daha iyi yönetmesine yardımcı olacak. Yeni düzenleme ile iptal edilen randevular, bekleyen hastalar için hızla yeniden tahsis edilecek.

Randevu Onay Süreci Nasıl İşleyecek?

Hasta, randevusunu nasıl onaylayacak? Randevularını internet, mobil uygulama veya çağrı merkezi üzerinden bir gün öncesine kadar onaylamaları gerekecek. Onay süreci, hastaların planlarını daha iyi organize etmelerine imkan tanıyacak.

İptal ve Onaylanmamış Randevuların Akıbeti

Onaylanmayan randevular ne olacak? Onaylanmamış ya da iptal edilmemiş randevular, otomatik olarak iptal edilerek diğer bekleyen hastalara sunulacak. Bu durum, acil ihtiyacı olan hastaların daha çabuk hizmet almasını sağlayacak.

Sistemin Sağlayacağı Yararlar ve Muafiyetler

Kimler bu sistemden muaf tutulacak? 65 yaş üstü ve kanser hastaları, bu sistemden muaf olacak. Bu düzenleme, özellikle hassas gruplara yönelik özeni gösteriyor. Sistem, genel olarak hastane ve hekimlerin iş yükünü hafifletirken, hastaların da beklemelerini azaltmayı hedefliyor.

Olası Senaryolar ve Çözüm Yolları

Randevu iptalleri nasıl yönetilecek? Bir kişi, randevusunu onayladıktan sonra plansız bir durumla karşılaşırsa, randevu gününden bir gün önce saat 20.00’e kadar iptal hakkına sahip olacak. Bu esneklik, hastaların beklenmedik durumlara uyum sağlamasına olanak tanıyacak.

Bu yeni sistem, sağlık hizmetlerinin daha verimli ve düzenli işlemesini sağlayarak, hastane ve hekimlerin zamanını daha iyi değerlendirmelerine yardımcı olacak.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.